Lőrincz Tamás és Korpási Bálint is bronzéremért küzdhet a birkózó-vb-n

Lőrincz Tamás (75 kg) egy fatális hiba, míg Korpási Bálint (71 kg) többek között a sajátos bírói felfogás miatt kapott ki az elődöntőben, így mindketten a bronzéremért csatázhatnak este a párizsi birkózó-világbajnokság hétfői nyitónapján, melyen Kiss Balázs (98 kg) a vigaszágra került.

A két magyar elődöntős közül Korpási Bálint lépett elsőként szőnyegre, méghozzá a kazah Demeu Zsadrajev ellen, akivel inkább küzdelmes, semmint közönségszórakoztató meccset vívott.

A találkozón végig az elkeseredett állóküzdelem dominált. Az első három percben a BVSC versenyzője irányított, egy intéssel előnybe került, a másodikban aztán Zsadrajev visszakapta a „kölcsönt” a bíróktól, a látottak alapján kissé érthetetlenül. Ugyanis a kazah azonkívül, hogy igyekezett távol tartani magát ellenfelétől, kevés akcióra irányuló mozdulatot tett. A magyar sarokban Sike András szövetségi kapitány már ezt a figyelmeztetést sem értette, az utolsó percben történteket pedig láthatóan végképp nem. A kazah ugyanis végig látványosan passzív volt, az intés viszont elmaradt, így később szerzett ponttal ő jutott fináléba.

A háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás meccse ennél még drámaibban alakult.

A ceglédiek olimpiai ezüstérmese és az orosz Alekszandr Csekirkin meccsén az első szakasz úgy zajlott, ahogy a kötöttfogású meccsek többsége az AccorHotels Arénában, azaz akció nélkül. Az egy-egy intés után Lőrincz állt jobban, de érezni lehetett, hogy ez még biztosan nem lesz elég a győzelemhez. A második menet elején Lőrincz sérülése okozott némi izgalmat, miután egy összefejelés miatt felszakadt a fejbőre. A kötözés után azonban a magyar nagy lendülettel kezdett, egy szép kitolással 2-1-es előnybe került. Közel két perc volt hátra, s miután Csekirkinnek a magyar akciója miatt már az intés sem volt elég a sikerhez, Lőrincz jó helyzetbe került.

A pályafutása során először 75 kilóban szereplő magyar azonban fél perccel később kicsit figyelmetlen volt, a szőnyeg szélére sodródott, majd az orosz kitolási kísérlete elöl megpróbált kimenekülni, ám ez lett a veszte. A kilépésből ugyanis centikkel sikerült ugyan kitáncolnia, ám a nagy lendület miatt összeakadtak a lábai, tulajdonképpen elgáncsolta magát, a hátára zuhant, Csekirkin pedig azonnal rávetette magát és tussal győzött.

Van bennem hiányérzet, az biztos” – értékelt az MTI-nek röviden Sike András. „Tamás az elődöntőben, Viktor pedig negyeddöntőben hibázott, Bálint vereségére pedig nehéz mit mondani. Akkor intették, amikor bent volt a karja az ellenfele hóna alatt, aki meg fejjel támasztotta, majd az utolsó percben végig ugyanez volt és nem büntették a kazahot. Bosszantó.

A negyeddöntőben vereséget szenvedett Lőrincz Viktor (85 kg) iráni legyőzője nem jutott fináléba, így a magyar kiesett, viszont Kiss Balázs a vigaszágra került, miután az ellene a 32 között győztes orosz Musza Jevlojev bekerült a döntőbe.

(MTI)

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Vélemény, hozzászólás?