Lőrincz Tamás vb-ezüstérmes!

Orosz sajtóinformációk már megszellőztették, s most a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) is megkapta a hivatalos értesítést arról, hogy kötöttfogású 75 kilós Alekszandr Csehirkint doppingvétségen érték a tavalyi párizsi világbajnokságon, így elveszik tőle az ezüstérmét.

A hazai szervezet közlése szerint aki pedig kapja, az általa az elődöntőben felülmúlt, a későbbi bronzcsatát megnyerő Lőrincz Tamás! Háromszoros Európa-bajnok, olimpiai 2., vb-3. kiválóságunknak ilyen színű medálja még nincs világbajnokságról.

A Magyar Birkózó szövetség érdeklődésére így kommentálta a hírt a mátraházai edzőtáborban: „Kicsit potyaízű így a dolog, kevesebbet jelent, jobb lett volna vb-döntőt birkózni, de azért nem fojtom magam a kádba… Az elődöntőben olyan iramot diktált az orosz, hogy nehezen bírtam, uraltam ugyan a meccset, de elég volt egy hiba, és kihasználta. Azért persze örülök az ezüstnek.

Lőrincz Tamás hozzátette, a térdsérülése szépen gyógyul, bő három hét múlva az országos bajnokságon már a tervek szerint versenyez, a májusi Eb-n is indul, de természetesen alapvetően az októberi budapesti vb-re készül.

Az MBSZ vezetősége a közeljövőben ünnepélyes és hivatalos keretek között szándékozik átadni Lőrincznek a világbajnoki ezüstérmet.

fotó: Magyar Birkózó Szövetség