Lothar Matthäusnak tetszik Dárdai Pál munkája a Herthánál

Lothar Matthäus rendkívül pozitívan értékelte Dárdai Pál munkáját, amelyet a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként végez immár negyedik éve.

Rendkívüli fejlődés tapasztalható a fővárosiaknál, ez egyszerűen tagadhatatlan. A legszebb dolog az, hogy most már nagyon szórakoztató nézni a csapat játékát” – írta Matthäus a német SkySport honlapján megjelent elemzésében.

Kiemelte, régebben a masszív, fegyelmezett védekezésre helyezték a hangsúlyt a fővárosiaknál, manapság viszont nagyszerű futballt mutatnak be és ez győzelmeket eredményez.

Dárdai Pált úgy jellemezte: őrültje a sportágnak, ráadásul labdarúgócsaládból származik.
Ő nem egyszerűen a Hertha edzője. Ami ott történik, annak köze van a családhoz, a különleges kapcsolathoz, a szerelemhez. A Hertha szereti őt, ő pedig szereti a Herthát. Nagyszerű dolog látni, hogy az edző, a klub és a csapat összeillik” – magyarázta.

A szakkommentátor hangsúlyozta, a magyar edzőnek nagyon világos terve van a pályafutásával kapcsolatban, másrészt remekül át tudja adni gondolatait, ötleteit a játékosainak.

A játékosként világ- és Európa-bajnok, aranylabdás, 150-szeres német válogatott Lothar Matthäus 2004 és 2006, Dárdai Pál pedig 2014 és 2015 között volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A Hertha BSC hét forduló után ötödik helyen áll a Bundesliga tabelláján.

(MTI)

fotó: Getty Images / kicker.de