Lovrencsics Gergő öt év után távozik a Fraditól

Az FTC csapatkapitánya öt, sikerekkel teli év után távozik labdarúgócsapattól.

A Ferencváros hivatalos honlapjának hétfői közlése szerint a labdarúgócsapat csapatkapitányával, Lovrencsics Gergővel a klub nem hosszabbítja meg szerződését. A válogatott futballista három bajnoki cím, egy Magyar Kupa-győzelem, valamint Európa Liga- és Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplés után máshol folytatja karrierjét.

A csupa szív játékos nemcsak a pályán, de azon kívül is vezére volt a zöld-fehéreknek. Számtalan jótékonysági eseményen, akcióban, kirekesztés ellenes kampányban képviselte a Ferencvárost.

A fradi.hu összeállítása:

Lovrencsics Gergő a Fradiban

Lovrencsics 2016 júliusában – egy kiválóan sikerült Európa-bajnoki szereplés után – csatlakozott az akkor bajnoki címvédő együttesünkhöz. Első ferencvárosi szezonjában rögtön alapemberré vált, 28 bajnoki összecsapáson jutott szóhoz, melyeken egyszer, a bajnokság 30. fordulójában az MTK otthonában volt eredményes, de gólja mellett kiosztott három gólpasszt is. A bajnokságban ugyan csak a negyedik helyen végzett a Fradival, de a Magyar Kupát hazai pályán, a Groupama Arénában sikerült elhódítania. Az összecsapáson súlyos sérülést szenvedett, társai érte is küzdöttek a találkozó hátralévő részében.

Lovrencsics a következő években és idényekben is rendíthetetlenül végezte munkáját. A 2017/18-as idényben is aktívan kivette részét a mieink bajnoki szerepléséből: 29 mérkőzéssel, 2342 pályán töltött perccel, egy góllal, kilenc gólpasszal és egy ezüstéremmel zárta a bajnokság azon kiírását.

Az új idényre ugyan még Thomas Dollal kezdte meg a felkészülést Lovrencsics és a Fradi, azonban az ötödik forduló után a német szakember távozott a csapat éléről, helyét pedig Sergei Rebrov vette át, akinek érkezésével új időszámítás kezdődött a Ferencváros történelmében.

Lovrencsics ahogy Thomas Dollnál, úgy Sergei Rebrovnál is alapembernek számított. A rutinos válogatott védő az első 17 fordulóban nem csupán rendre a kezdőcsapatban kapott helyet, de kivétel nélkül mindegyiket végigjátszotta. Az első góljára ebben az idényben csupán a hetedik fordulóig kellett várni, amikor a MOL Vidi FC látogatott a Groupama Arénába. Egy baloldali szöglet után a vendég védelem nem tudott tökéletesen felszabadítani, szélső védőnk pedig 23 méterről bombázott a kapuba.

Gergő a folytatásban sem tétlenkedett: két mérkőzés kivételével (Paks, Puskás Akadémia) rendre ott volt a pályán, ráadásul 2019. február 2-án, a 19. fordulóban, a Budapest Honvéd ellen 1-0-ra megnyert bajnokin először vezethette ki csapatkapitányként a mieinket. Az idény végén az FTC történetének 30. bajnoki címét ünnepelhette.

Lovrencsics a következő idényekben is megingathatatlan tagja volt Sergei Rebrov sikercsapatának. 2020 nyarán másodszor, nemrégiben pedig harmadszor emelhette magasba az NB I-es elsőségért járó trófeát.  Emellett természetesen ott volt előbb az Európa Liga, majd a mostani szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében. Minden sorozatot figyelembe véve 102-szer lépett pályára az ukrán vezetőedző irányítása alatt (76 NB I, 6 MK, 8 BL-selejtező, 2 EL-selejtező, 5 EL-csoportkör, 6 BL-csoportkör).

Lovrencsics Gergő a pályán és a pályán kívül egyaránt vezére volt a Ferencvárosnak.

fotó: fradi.hu