Lovrencsics: Marco Rossi nagyon jól ismeri Paulo Sousa munkásságát

Már mindenki Telkiben a válogatott vb-selejtező keretéből! A hétfői edzésen már a légiósok is részt vehettek, Lang Ádám pedig ezt megelőzően arról beszélt a sajtónak, hogy az adott napi forma lehet a döntő a lengyelek ellen.

Az mlsz.hu hétfői beszámolója szerint minden bevethető játékos megérkezett az összetartásra és hétfőn délután Marco Rossi szövetségi kapitány már a légiósok részvételével tarthatott edzést a csapatnak, de persze olyan is volt, aki regeneráló munkát végzett a konditeremben.

A gyakorlást megelőzően Lang Ádám és Lovrencsics Gergő válaszolt az újságírók kérdéseire.

– Az őszi ellenfeleinknél, az orosz-török-szerb hármasnál egy kicsivel erősebbnek tartom a lengyel válogatottat. Már ha csak azt nézzük, hogy náluk játszik a világ jelenlegi legjobb csatára Robert Lewandowski személyében, az is mutatja, hogy valamivel erősebbek a felsorolt három korábbi ellenfelünknél – kezdte Lovrencsics Gergő, aki egyébként jól ismeri a lengyel futballt, hiszen négy évig a Lech Poznan légiósa volt.

 A szövetségi kapitány nagyon jól ismeri Paulo Sousa munkásságát, és tudja, milyen stílusban és felfogásban játszatta korábbi csapatait. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fel fog minket készíteni a csütörtök esti mérkőzésre. Ma már a légiósokkal együtt tudunk edzeni, más edzésmunkát végezhettünk, mint az elmúlt napokban az itthon játszó kerettagokkal – tette hozzá a ferencvárosi játékos.

Lang Ádám azt emelte ki, bár egy rendkívül erős lengyel csapat lesz az ellenfél csütörtökön, de a magyar válogatott megmutatta már a közelmúltban, hogy ilyen erősségű riválisok ellen is szoros meccset tud játszani.

– Úgy gondolom, az aktuális napi forma határozhatja meg a mérkőzés kimenetelét – fogalmazott ciprusi Omonia Nicosia légiósa. – Azt, hogy ott folytassuk a szereplést tavasszal, ahol ősszel abbahagytuk, leginkább mentális kérdésnek tartom, szerintem fejben kell mindent elhatározni.

Holender Filip klubja hétvégi mérkőzésén szenvedett hátsérülést és jelenlegi állapota nem teszi lehetővé, hogy edzésmunkát végezzen, így nem csatlakozik a férfi A-válogatotthoz. Ha állapotában javulna, akkor még elképzelhető, hogy utólag csatlakozik a csapathoz

Kecskés Ákos sérülése nem tűnik súlyosnak, ennek ellenére ma nem edzett a csapattal. Ugyanakkor a San Marino vagy az Andorra elleni mérkőzésre könnyen elképzelhető, hogy már a szövetségi kapitány rendelkezésére állhat.

fotó: mlsz.hu