Luxusautók felvonulása Budapesten

A JÓTÉKONYSÁGI Limuzinos Luxusautók Felvonulása Rendőri Kísérettel rendezvény a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében került megrendezésre idén június 24-én.

A csapat beszámolója szerint  150 hátrányos helyzetű gyermeknek segítettek a Szervezők, cégek, és a sofőrök, akik Budapesten autóztatták meg a gyerekeket. Immár második alkalommal a Track Racing csapata, Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt is részt vett az eseményen:

„Nagy örömmel jöttem el most én is, hogy a rendezvényen részt vegyek. Első alkalommal vezettem és autóztattam itt. Élmény volt felvezetéssel körbejárni a belvárost és közben kis utasainkat autóztatni. Jó dolog jót tenni, közben számomra is adott. Emlékszem, gyerekként mennyire szerettem én is például a Közlekedési Múzeumba járni vagy ha autós felvonulást láttam, esetleg veteránautókat.”– mondta Zsolt.

A luxusautók között a legnagyobb feltűnést három hosszú party limuzin jelentette, illetve a School Bus, azaz iskola busz. 50 főt készes utaztatni. A Ford Mustang és a Mercedesek mellett egy 1973-as Cadillac kabrió is jelen volt, illetve Ferrari, Corvette és Lamborghini is a kisebbek nagy örömére.

Versenyautóból egy vett részt a rendezvényen. A Sződy fivérek Opel Tigrája, amit érdeklődéssel néztek és fotóztak a megjelenők.

Az autós konvoj elindult a Hősök teréről át az Andrássy úton, az Erzsébet hídon, majd egy kis pihenőre megálltak Budán, a Várkert Bazár előtt. Itt készültek el a csoportképek, és a kis frissítő után a Clark Ádám téren áthaladva a Bem rakparton folytatta útját az autós felvonulás. A Margit híd villamos sínein „robogott” tovább az autósor az Oktogonig, majd a Deák Ferenc tértől a Lánchídon át vissza a Clark Ádám térre. Ismét a deák téren át az Andrássy úton keresztül vissza a Hősök terére. Itt mindenkit várt a pizza és az üdítők és az ajándékcsomagok is. A megjelent közéleti sztárvendégek emelték a rendezvény színvonalát: Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó, Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője és Kis Grofó popénekes, előadó.

Szabolcsnak is élmény volt a vezetés, erről mondott összegzést a nap során: „Két fiatalember volt kis utasunk az Opel hátsó ülésein. Tetszett nekik az autózás. Egyikünk már a nap elején kiszemelte a Tigrát és ezzel szeretett volna autózni. Viccesen mondtam nekik, most úgy érezhetik magukat, mint az elnökök. Azaz, a hátsó ülésen, sofőrrel és rendőrmotoros felvezetéssel utazhatnak Budapest utcáin. Ráadásul szép és igen látványos útvonalon. Reméljük, színt vittünk mi is autónkkal a felvonulásba, a sok érdekes autó között. Köszönet és elismerés a Szervezőknek, hogy egy élménydús és kellemes napot rendeztek a gyerekeknek, és az autósoknak, segítőknek szintúgy.” – foglalta össze a napot Szabolcs.

Fotók: Kapisinsky Zsuzsa/Track Racing