“Ma végig harcoltunk és meccsben voltunk, ez döntött”

Juan Carlos Pastor vezetőedző szerint a Pick Szeged azért nyerte meg a férfi kézilabda NB I döntőjének szombati visszavágóját a Telekom Veszprém otthonában, mert végig harcolt és meccsben volt.

Minden tiszteletem a veszprémi csapaté, mert szerintem két nagyon jó meccset játszottunk, és ez nagyon jó dolog a magyar kézilabdának. A hangulat végig remek, a meccs pedig sportszerű volt ma

– mondta a 30-29-re megnyert rangadó után a spanyol mester.

A Magyar Kupa-győztes és Bajnokok Ligája-elődöntős veszprémiek múlt pénteken 29-28-ra győztek Szegeden, így 58-58-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal a Tisza-partiak nyerték meg a párharcot. Ez az ötödik bajnoki címük, és fennállásuk első címvédése az élvonalban.

(fotó: MTI / Vasvári Tamás)

Az eddigi egymás elleni meccseinken jobban kézilabdáztuk ellenfelünknél, több helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtunk nyerni. Ma végig harcoltunk és meccsben voltunk, ez döntött

– vélekedett Pastor, majd gratulált a játékosainak a mutatott játékhoz és a karakterhez.

Megint volt egy piros lap, de ezt már majdhogynem megszoktuk. Le a kalappal a srácok előtt, mert megmutatták, hogy tudnak jól kézilabdázni és végig harcolni egy ilyen meccsen” – magyarázta.

A szakvezető külön gratulált Rosta Miklósnak, aki hét lövésből hat gólt szerzett, közte az utolsó másodpercben az aranyérmet eldöntő találatot.

Nagyon nagy meccset játszott ma, és megmutatta, nem azért van a csapatban, mert még juniorkorú játékos. Ez volt eddigi pályafutása legjobb meccse”

– mondta Pastor.

Hozzátette, sok sikert kívánnak a Veszprémnek a BL jövő hétvégi négyes döntőjében, és szurkolni fognak legnagyobb hazai riválisuknak.

(Fotó: MKSZ / Kovács Anikó)

Rosta Miklós úgy vélekedett, nagyon küzdelmes, harcos döntőt játszottak, ez mindkét meccsre elmondható volt.

Ma úgy jöttünk ide, hogy ez az utolsó mérkőzésünk az idényben, ezért mindent megteszünk. Nagyot küzdöttünk, és ki tudtuk javítani azokat a dolgokat, amelyek miatt az első meccset elveszítettük. Akkor számos hétméterest és ziccert kihagytunk, ma viszont nem, ez volt a győzelem kulcsa” – nyilatkozta.

Momir Ilic veszprémi vezetőedző elmondta, nagyon fájó a vereség, és ezúttal nem voltak szerencsések. Emlékeztetett, hogy múlt pénteken ők szereztek győztes gólt az utolsó másodpercekben. A tréner hangsúlyozta, nem tud szemrehányást tenni a játékosainak, mert mindent megtettek, nagyszerűen küzdöttek. Csak azt sajnálja, hogy a szurkolóikat nem tudták megörvendeztetni, de rávilágított, hogy még van egy lehetőségük, a jövő hétvégén Kölnben.

Történelmi siker: A Pick Szeged első alkalommal védte meg bajnoki címét!

Fotó: MSZ / Kovács Anikó