Magyar bajnoki címért indul a Ferencváros-Újpest Erste Liga elődöntő

A magyar bajnoki címért és a fináléba kerülésért zajlik a címvédő Ferencváros és az Újpest vasárnap kezdődő párharca a jégkorong Erste Ligában.

A zöld-fehérek szerdán a hatodik találkozón zárták le negyeddöntős párharcukat a Fehérvári Titánok ellen, míg az Újpest már egy hete nem játszott mérkőzést, mivel söpréssel, 4-0-ra múlta felül a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét. Az egyik fél negyedik sikeréig tartó elődöntőben a pályaválasztó előnye a középszakaszelső Ferencvárosé lesz, amely tavaly először nyerte meg a sorozatot, a magyar bajnoki címet pedig 22 év után hódította el ismét. Az Újpest legutóbb 2009-ben volt ezüstérmes a bajnokságban, míg aranyérmet 1988-ban ünnepelhettek a lila-fehérek. A két csapat 1992 után játszik egymás ellen a magyar bajnoki címért – írta pénteken az MTI.

A másik ágon két erdélyi együttes párharca következik az elődöntőben. A Csíkszereda részvétele már biztos, a Brassó és a Gyergyói HK pedig pénteken este, hetedik mérkőzésen dönt a négy közé jutásról.

A hazai párharcot illetően Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom trénere az MTI-nek úgy fogalmazott, nekik jó, hogy meccsből érkeznek, és így készülhetnek a vasárnapi derbire. Rámutatott: mindennek két oldala van, lehet, hogy az Újpestnek segít a pihenés, de saját csapata esetében sem beszélhet fáradtságról, hiszen jól bírták a negyeddöntős összecsapások végét.
Változatlanul csak az előttünk álló mérkőzésre koncentrálunk. Már az első meccsen ugyanazzal az akarattal, erőfeszítéssel akarjuk folytatni, mint ahogy a Titánok ellen abbahagytuk” – fejtette ki.

A Ferencváros elsőszámú kapusa, a válogatott Arany Gergely hiányzott a Fehérvári Titánok elleni utolsó összecsapásról. Amint azt Fodor Szabolcs elmondta, kisebb sérüléssel bajlódik, ezért nem tudta vállalni a játékot. Az orvosi stáb kezeli, az pedig, hogy mikor lesz újra bevethető, később fog eldőlni, ám amint lehet, elkezdi az edzéseket.

Baróti Zsolt, az újpestiek vezetőedzője az MTI-nek elmondta: csapatának nem kell extra motiváció, mert az maga a Fradi-Újpest derbi.
Szakmailag, egészségileg, mentálisan készen állunk a Ferencváros ellen. Edzőként is ilyen csatákra vágyom, az adrenalinszintem az egekben, és úgy látom, a játékosoknak sem kell adnom belőle” – fogalmazott Baróti.