Magyar csapat két versenyzővel a Superbike Supersport Európai futamain

A Sport&Events Management 2016 évvégén létrehozta a SSP Hungary Racing csapatot, akik újra a SUPERBIKE világbajnokság európai futamain a Supersport kategóriában indulnak, de 2018-ban már két versenyzővel. Sebestyén Peti mellett a másik Kawasaki nyergében a 2016-os Európa Kupa bajnoka az olasz Axel Bassani fog motorozni.

A sportmenedzseriroda közlése szerint az idei évben kemény munkával összeszokott versenycsapattá kovácsolódott az SSP Hungary Racing. Európa egyetlen női csapatfőnöke, Várnai Andrea erős kézzel fogta és irányította csapatát.

Sebestyen_Peter04_Varnai_Andrea_Hungaroring_2017_sportmenu

“Nagyon büszke vagyok a csapatunkra. A mögöttünk álló évben felnőttünk és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk. Össze kellett szokni, kialakítani a munkafolyamatokat, Petinek a szerelőkkel és a mérnökökkel megtalálni a közös hangot. Úgy érezem ez mind sikerült, így nagyon optimistán vágunk neki a 2018-as szezonnak. Az, hogy bővül a csapat és lesz még egy versenyzőnk, ez mind azt bizonyítja, hogy ott vagyunk mind szakmailag, mind technikai háttérrel a gyári csapatok mellett. ” – nyilatkozta a csapatfőnök a jövő évről.

A Sport&Events Management alapítója Stefano Favaro, Magyarország egyetlen motoros világbajnokának, Talmácsi Gábornak a volt menedzsere az utánpótlásra is nagy hangsúlyt fektet.

Elkötelezetten keresi és támogatja az új tehetségeket, 2017-ben Görbe Soma 12 éves motorversenyző karrierjét kezdték el egyengetni, a létrehozott  Sport&Events Akadémián keresztül.

Gorbe_Soma01_2018_sportmenu

2018-ban az Akadémia két fiatal tehetség útját irányítja, Görbe Soma a European Talent Cup 2018-as spanyol bajnokságban indul, míg Rossi Moor (amerikai – magyar) a CIV olasz bajnokság OHVALE Moto GP-0-ban mutatja meg tudását.