Magyar ezüsteső a második Teqball VB-n

Óriási izgalmakkal és mind egyéniben, mind párosban magyar ezüstéremmel zárult a második Teqball világbajnokság a franciaországi Reims városában. Párosban a Blázsovics-Bányik páros a montenegrói, egyéniben Sipos Árpád pedig a román csapattal vívott döntőben szerzett ezüstérmet.

A Teqball hazai csapatának vasárnapi tájékoztatása szerint jócskán felpezsdítette a második Teqball világbajnokság a franciaországi Reims életét. Kameruntól Kínáig, Albániától Új Kaledóniáig 42 ország versenyzői és szurkolói töltötték az elmúlt napokat a pezsgő őshazájának számító városban.

A pénteki és szombati csoportküzdelmeket, illetve az egyenes kieséses szakaszt követően szombat este rendezték meg a döntőket előbb egyéniben, majd a párosok versenyében. Egyéniben a magyar bajnok, Sipos Árpád csupán egyetlen vesztett meccsel jutott el a döntőig, és ott végül ezüstérmet szerzett, miután 20:11, 20:15-re kikapott a román színekben versenyző Szécsi Barnától. A bronzérmet a lengyel Adrian Duszak nyerte a montenegrói Bogdan Marojevics ellen.

Sipos_Arpad02_Teqball_vb_2018

A párosok versenyében izgulhattunk csak igazán a magyar sikerért, a verseny során végig bravúrosan játszó Blázsovics Ádám és Bányik Csaba a döntőben a montenegrói Bogdan Marojevic – Nikola Mitro párossal került szembe.

Blázsovics_Adam_Banyik_Csaba01 _Teqball_vb_2018

A rendkívül szoros és izgalmas döntőt végül egy hajszállal, 20:19, 15:20, 22:20-ra nyerték meg a montenegróiak. A dobogó harmadik fokára a román csapat, Ilyés Szabolcs – Lázár Zsolt állhatott fel, akik a bronzért folyó mérkőzésen a brazil párost győzték le.

Blázsovics_Adam_Banyik_Csaba02 _Teqball_vb_2018

Az egyéni verseny végeredménye:

  1. Szécsi Barna (Románia)
  2. Sipos Árpád (Magyarország)
  3. Adrian Duszak (Lengyelország)

A páros verseny végeredménye:

  1. Bogdan Marojevic – Nikola Mitro (Montenegro)
  2. Blázsovics Ádám és Bányik Csaba (Magyarország)
  3. Ilyés Szabolcs – Lázár Zsolt (Románia)

A döntők előtt megtartott nemzetközi sajtótájékoztatón Borsányi Gábor a Nemzetközi Teqball-Szövetség (FITEQ) elnöke, a Teqball ötletgazdája elmondta: „Mi sem mutatja jobban a Teqball sportág rohamosan növekvő népszerűségét, mint hogy történetének második világkupáján sikerült az egy évvel korábbi világversenyhez képest megduplázni a résztvevők számát, és idén már 42 ország összesen 91 sportolója vett részt a versenyen. Nincs a világon még egy ilyen gyorsan elterjedt és nemzetközileg is elismert sportág!”

A Reims-i születésű Robert Pirés, Teqball nagykövet, az idei világbajnokság házigazdája, a fiatal Teqball rajongóknak azt üzente, dolgozzanak, eddzenek keményen, reggeltől-estig, fejlesszék a koncentrációt és a játéktechnikát.

„A Világkupák, az All Stars Kupák, a Beach Kupák, az  egyetemi bajnokságok, a közönségtalálkozók egy célkitűzést szolgálnak: a világon mindenki számára elérhetővé akarjuk tenni a Teqballt!” –  mondta Gattyán György a FITEQ alelnöke, a Teqball stratégiai ötletgazdája. Hozzátette: „A következő években még a mostaninál is nagyobb sebességre kapcsolunk! Még több nemzetközi versenyt, pénzdíjas kupát szervezünk! Közben folytatjuk támogatási programunkat! Olyan országokba viszünk asztalokat, ahol talán a sport az egyetlen remény a felemelkedésre!”

Huszár Viktor, FITEQ alelnök, a Teqball műszaki megvalósításának ötletgazdája arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy 4 évnyi komoly mérnöki munka áll a meghajlított asztalhoz legjobban passzoló anyagok és felszerelések kifejlesztése mögött. A Teqball kiváló felkészítő eszköz a futball edzők és játékosok számára, minden korosztályban.

A sajtótájékoztatón részt vettek a sportágat népszerűsítő világklasszis focisták, a francia William Gallas, a Chelsea, Arsenal és Tottenham volt játékosa, Simão Sabrosa, a portugál válogatott egykori labdarúgója is.

Arra a kérdésre, hogy milyen hasonlóságot lát a foci és a Teqball között, a futball legenda William Gallas így válaszolt: a Teqball-ban azt szeretem a legjobban, hogy kiválóan alkalmas az összpontosítás, a koncentráció fejlesztésére. Huszár Viktor kíváncsi volt, kit választana ellenfeléül és páros partneréül a kiváló portugál focista, Simao Sabrosa, aki Luis Figo és Ronaldinho mellett döntött.

A reims-i sportcsarnokba kilátogatók végig nagy küzdelmeknek és parádés labdameneteknek lehettek szemtanúi, és a Teqball Stars Game-n azt is láthatták, amint Pirès, Gallas, Sabrosa és a kétszeres világ- és háromszoros francia freestyle világbajnok, Sean Garnier a Teqballasztal mellett is megcsillogtatták tudásukat.

A teltház előtt zajló döntőket ünnepélyes díjátadó esemény követte, majd a világverseny zárásaként az alapítók gálavacsorát rendeztek II. Albert Monacoi herceg tiszteletére.

A franciaországi világbajnokság volt a Teqball második pénzdíjas versenye, összesen 100 ezer dollárt osztottak szét a legjobb helyezést elért versenyzők között.

További információk:

weblap: www.teqball.com

facebook: https://www.facebook.com/teqball/

instagram: https://www.instagram.com/teqball/

fotók: Teqball