Magyar nap lesz a szerda a férfi vízilabda európai kupákban

Magyar napot tartanak szerdán a férfi vízilabda klubcsapatok mindkét kontinentális sorozatában: a Bajnokok Ligájában Szolnok-Eger, az Eurokupában FTC-Miskolc összecsapást rendeznek. Az OSC a BL-ben otthon játszik a moszkvai Dinamóval.

A BL főtábláján – ahol oda-vissza alapon zajlanak a meccsek – a 7. forduló következik, vagyis félidőhöz érkeznek el az együttesek, s a B jelű nyolcasban most első ízben csapnak össze egymással a magyar bajnoki döntők szinte állandó résztvevői, a Szolnok és az Eger. A nemcsak az ob I-ben, hanem a Bajnokok Ligájában is címvédő, a honi kupát szintén elhódító Tisza-parti gárda az esélyese a mérkőzésnek, de teljesen biztosra azért még hazai medencében sem mehet a hevesi alakulat ellen, amely képes meglepetést okozni. BL-főcsoportjában mindenesetre a Szolnok – együtt az eddigi hat fordulóban szintén 15 pontos német Spandauval és olasz Pro Reccóval – vezeti a nyolcast, az Eger 10 pontjával a negyedik.

Az A jelű nyolcasban szereplő, s ott pillanatnyilag hatodik magyar csapat, az OSC újbudai otthonában fogadja a meglepetésre második, eddig 11 pontot összeszorgoskodott Dinamo Moszkvát, s illene nyernie a Nyéki Imre Uszodában. Már csak azért is, mert az oroszok feletti sikere esetén hatról kilencre növelné pontjai számát, így megtartaná az esélyt, hogy a 14 fordulós sorozat zárultával ott legyen a főtábla legjobb nyolc csapatát felsorakoztató döntős szakaszban, a Final Eightben.

A szerdai pólónapon magyar-magyar csata lesz az Eurokupában is: az elődöntő első ütközetét vívja az FTC és a Miskolc. A Ferencváros az eddigi megszokott – ám szűkösebb – színhely, a Népliget helyett az 1600 néző befogadására alkalmas Császár-Komjádi Sportuszodában látja vendégül a borsodi legénységet. A favorit a Ferencváros, amely minél jelentősebb előnyt igyekszik kiharcolni a február 28-i miskolci visszavágóra.

Az öt magyar együttest felvonultató pólómeccsek mindegyikét élőben közvetíti a tévé: a Szolnok-Eger találkozót a Sport2, az OSC-Dinamo Moszkva mérkőzést a Digisport 1, az FTC-Miskolc összecsapást pedig a Digisport 2.

A szerdai menetrend:

BL, 7. forduló:
B csoport: Szolnoki Dózsa – ZF-Eger, 18.15 ó
A csoport: A-Híd OSC Újbuda – Dinamo Moszkva (orosz), 18.25 ó

Eurokupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
FTC-PQS Waterpolo – PannErgy-Miskolci VC, 18.45 ó

(MTI)