Magyar zsoké fantasztikus sikere Varsóban – videó

Augusztus 20-án, a női lovasokat és az arab lovakat népszerűsítő női lovas világbajnokság versenysorozatának lengyelországi futamát nagyon izgalmas végjátékban, elképesztő bravúrral, a galoppban nem igazán megszokott visszatámadással, a magyar Suták Csenge nyerte, ezzel elhozva a Zayed Kupát.

A magyar menedzsment tájékoztatása szerint a világbajnokság állomásainak első helyezettjei automatikusan kvalifikálják magukat a világbajnokság döntőjébe, mely novemberben kerül megrendezésre Abu Dahbiban.

Érdekessége, hogy a fesztivált Abu Dhabi sejkje támogatja​, és a döntőbe minden olyan versenyzőt meghívnak ​​nézőnek, aki részt vett valamelyik futamban.  Több országban is rendeznek futamokat, a legutóbbira épp vasárnap került sor, Varsóban.

Ha egy országot meghívnak egy adott versenyre, akkor egy zsokét nevezhet a futamban. Hazánkat ezúttal a többszörös magyar bajnok, számos rangos nemzetközi verseny győztese, Suták Csenge profi zsoké képviselte, akinek neve igen ​csak ​ismert a hazai lovas sport rajongói előtt. Az idei Nemzeti vágtán is ott lesz a fiatal tehetség.

– Nagyon örülök a győzelemnek – nyilatkozta a verseny után Csenge. –  A női lovas világbajnokságon indultam, ahol amatőr és profi női zsokék vehetnek részt.  Ha megnyersz egy ilyen versenyt akkor azzal egyúttal kvalifikálod magad a világbajnokság döntőjébe, amire novemberben kerül sor Abu Dhabiban.  Nekem ez most sikerült így biztos, hogy ott én képviselem majd Magyarországot a női futamban! 

A rendezvénysorozat jelmondata: One World, Six Continents, azaz EGY VILÁG – HAT FÖLDRÉSZ.

Vélemény, hozzászólás?