Majdnem bravúr

Nagy csatában kapott ki a nyolc közé jutásért a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros a Ljubljanában rendezett 1 csillagos strandröplabda World Tour-versenyen, így a kilencedik helyen zárt.

Pedig de jól indult az első játszma… – derült ki a vasárnapi közleményből.

Ljubljanában rendezték meg az év utolsó európai strandröplabda World Tour-versenyét, a magyar egység pedig rögtön a főtáblán kezdte meg a szereplést. A csoportkör egy-egy győztes és vesztes mérkőzése után a dán Helle Sondergard, Clara Windeleff várt a magyar bajnok Lutter Eszterre és Szombathelyi Szandrára az 1 csillagos kategóriájú viadalon. A nyolcba kerülésért vívott mérkőzés első játszmájában remekelt a magyar duó, hiszen végig vezetett, és roppant magabiztosan, 21:13-ra nyert a dánok ellen. Csak az a fránya folytatás ne lett volna… Pontosabban, ne így: a második szettben már a dánok vitték a prímet, s bár Lutterék egyenlítettek, 21:18-ra az ellenfélé lett a felvonás. A mindent eldöntő játszmában pedig a dánok kihasználták a lélektani fölényt. ráadásul Szombathelyiék sem ment már a játék.

Sajnos elfáradtunk. Eddig ugyanis elsősorban a technikai elemeket gyakoroltuk, az erőnléti edzések majd most következnek – értékeltek a RÖAK-Kaposvár játékosai a Magyar Röplabda-szövetség a helyszínen tartózkodó tudósítójának. – Ameddig erővel bírtuk, jól játszottunk, de most kifogott rajtunk ez a süppedős homok, amelyre pénteken a fiúk is panaszkodtak. Ilyenhez nem vagyunk hozzászokva, erről nagyon nehéz elrugaszkodni, és sokkal több energiát emészt fel. Ettől függetlenül nem vagyunk csalódottak, amiért jöttünk, azt teljesítettük, s ez a kilencedik helyezés így is pályafutásunk második legjobb eredménye a World Tour-sorozatban.”

Benko_Balazs_Hajos_Artur01_Strandroplabda_2018

A verseny krónikájához tartozik, hogy  Benkő Balázs, Hajós Artúr egység a selejtezőből kivívta a főtáblára jutást. A Strandröplabdázásért SE újonc duója a D-csoportban aztán kezdésként 2:0-ra (15, 17) kikapott a német Robin Sowa, Eric Stadie párostól, majd sérülés miatt ki sem állt az orosz Daniel Kuvicska, Anton Kiszlitysin elleni mérkőzésre, így kiesett. Sajnos egy ideje fáj a térdem, ami ilyen fokozott terhelés során, mint ez a verseny, erősödik – idézte Hajóst ugyancsak a hunvolley.hu Nem szeretném, ha bármilyen komolyabb sérülés lenne belőle, és most nincs értelme ezt megkockáztatni, ezért inkább visszaléptünk.

fotók: Sportmarketing ügynökség