Major Veronika a 34. lett légpisztollyal

Major Veronika a 34. helyen zárt a női légpisztolyosok versenyében a tokiói olimpia vasárnapi versenynapján.

A 24 éves keszthelyi sportoló önmagához képest gyengén kezdett, öt lövés után kiment a lőállásból és néhány percig egyeztetett Győrik Csaba szövetségi kapitánnyal, ám a folytatásban nem tudott jelentősen javulni – számolt be az MTI.

Bár az első 10 lövéses sorozatában még három telitalálata volt, a második szériában már csak kétszer lőtt tízest, ráadásul utóbbiban két nyolcast is vétett. A harmadik sorozattól kezdve aztán megtáltosodott a fegyvernem 2019-es Európa-bajnoki bronzérmese, aki a negyedik-ötödik szériában egymás után hét tízest ért el. Az elhibázott első két sorozat miatt azonban a jó befejezés nem volt elég a döntős szerepléshez, Major 566 körrel fejezte be az alapversenyt. A fináléba kerüléshez 577 körös eredményre lett volna szükség az 53 fős mezőnyben.

Köregységben nem azt értem el, amit szerettem volna, és így nem is sikerült döntőbe jutnom, de nem csüggedek, mert van még egy versenyszámom, és abban úgy érzem, jobb is vagyok” – nyilatkozta az alapverseny után Major az MTI-nek, és hozzátette, lövészetének azt a részét, amely nem ment, most igyekszik elfelejteni, valamint arra fog koncentrálni, amelyben jó teljesítményt nyújtott.

Az elején túlságosan is óvatos voltam, ezzel sok időm elment, és így az első két sorozat nem úgy alakult, ahogy terveztem, de utána sikerült felszabadultan lőnöm, és nemcsak jó sorozataim voltak, hanem élveztem is a versenyt” – mondta Major, aki elárulta, szinte minden viadalon konzultálni szokott a szövetségi kapitánnyal, és most is szüksége volt a tanácsokra, valamint egy kis megnyugtatásra.

Major a folytatásban még sportpisztolyban is érdekelt lesz jövő csütörtökön és pénteken.

A vasárnapi (mai) programban magyar részről még Péni István és Pekler Zalán áll lőállásba a férfi légpuskások versenyében az Aszaka Lőtéren.

 

fotó: MTI/Czeglédi Zsolt