Major Veronika aranyérmet szerzett a futócéllövő Eb-n!

Major Veronika az 50m-es Futócéllövő Európa-bajnokság utolsó versenynapján Európa csúccsal nyert 50m futócél vegyes nő versenyszámban!

A magyar szövetség hivatalos honlapjának vasárnapi beszámolója szerint Major Veronika 380 körös teljesítménnyel végzett az első helyen, őt az ukrán Avramenko Galina követi 377 körrel, a harmadik az orosz Izmalkova Irina lett 375 körrel. A magyar csapat harmadik helyen végzett. (Major Veronika, Körtvélyessy Gabriella, Bedekovich Viktória)

Major Veronika:Reggel úgy keltem, hogy éreztem, jól fog menni a lövészet. Nagyon koncentráltam már a szólításom előtt is, mert akartam ezt a sikert. Az utolsó 8-ast leszámítva elégedett vagyok a mai eredményemmel (is). Szerencsére ez már nem befolyásolta a versenyt. Örülök a 380 körös teljesítménynek és a sporttörténelmi aranyéremnek is, hiszen korábban a nőknek ebben a szakágban, 50 méteren nem rendeztek kontinensviadalt. Mivel keszthelyi vagyok, különös értéke van ennek a győzelemnek, hiszen ott nyertem, ahol elkezdtem lőni. A gyenesdiási lőtér méltó helyszíne volt az Eb-nek, a külföldiek is nagyon dicsérték. Most egy kis pihenő következik, aztán készülünk, de már pisztollyal az augusztusi, riói világkupára és a szeptemberi 25 méteres Európa-bajnokságra. 

Győrik Csaba szövetségi kapitány: – Kell-e annál nagyobb öröm, mint amikor egy sportoló a saját környezetében, a saját lőterén lesz Európa-bajnok?! Ráadásul csak nehezítette a dolgát, hogy két napig lőtték a 40 vegyest, amelyben az első nap után már magabiztosan vezetett. Versenyzői klasszisát mutatja, hogy mentálisan is kiválóan megoldotta ezt a helyzetet. Egy hazai rendezésű világversenynél mindig nagyon fontos, hogy legyen hazai érem, aranyérem, most ez is teljesült. 

 

fotó: hunshooting.hu