Majoros döntős az U21-es tornán

Majoros Bence bejutott a döntőbe a 21 éven aluliak tornáján a BOK Sportcsarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen. Fehér Orsolya kikapott a korosztályos viadal elődöntőjében.

A Borussia Dortmundban légióskodó, 20 esztendős Majoros – a decemberi Versenyek Versenye bajnoka – a keddi remek szereplése, három győzelme után szerdán délelőtt azzal a francia Joe Seyfrieddel találkozott, aki eddigi három találkozóján mindössze egy szettet vesztett. Majoros ellen azonban nem tudta folytatni a korábbi magabiztos játékát, az első, majd a harmadik játszma után is hátrányba került, s ugyan mindkétszer sikerült egyenlítenie, a közönség nagy örömére a döntő szett is a magyar pingpongosé lett.

Majoros 14.30-tól játssza majd a döntőt a tajvani Lin Jün-csü ellen.

A Statisztika játékosa, a marosvásárhelyi születésű, 18 esztendős Fehér Orsolya a legjobb négyig egy fehérorosz és két kínai származású játékost vert meg, s az elődöntőben is egy ázsiai rivális, a hongkongi Ce Ving Mak várt rá. Vele aztán már nem bírt, sima 3-0 lett oda, így a magyar játékos bronzérmesként zárta az U21-es tornát.

A szerdai napon zárulnak a felnőtt mezőny selejtezői, s kiderül, hogy a kiemeltként főtáblás Póta Georginához és Pergel Szandrához, illetve Lakatos Tamáshoz csatlakozik-e még valaki a magyarok közül.

Az idei, budapesti mezőny jóval erősebb, mint a tavalyi, a sportág nagyhatalmának számító Kína mellett Hongkong, a Koreai Köztársaság, Tajvan és Szingapúr is nevezett játékosokat. A férfiaknál a világranglistán 2. kínai Fan Csen-tung a legerősebb pingpongos, míg a nőknél négyen is itt vannak a top 10-ből: a kínai Csen Meng (1.), Vang Man-jü (8.) és Csen Hszing-tung (10.), valamint a hongkongi Tu Hoj Kem (9.).

A viadal összdíjazása 150 ezer dollár (38 millió forint). A tornára 53 ország több mint 400 játékosa, köztük 23 magyar nevezett. A döntőket vasárnap rendezik.

(MTI)