Május 16-tól rekordszámú meccsel tér vissza a Bundesliga a Sport TV-re

A Sport TV jövő szombattól újra élőben sugározhat csúcsfutballt. A Bundesliga a nagy bajnokságok közül elsőként újraindul, a Sport1-en és a Sport2-n pedig sohasem látott mennyiségű mérkőzést közvetítünk élőben.

A sportcsatorna hivatalos honlapjának csütörtöki közlése szerint Magyarországon elsőként a Sport TV-n lehet újra élőben minőségi futballt látni. A Német Labdarúgó-liga döntése értelmében ugyanis több mint két hónapos szünetet követően május 16-án újraindul a Bundesliga, amit a Sport1 és a Sport2 minden korábbinál nagyobb óraszámban, élőben közvetít. A Sport1-en minden idősávban élőben sugárzunk egy-egy mérkőzést, de nem csupán az első, hanem a másodosztály küzdelmeiből is, míg a Sport2-n a szombaton 15:30-kor kezdődő találkozók közül kerül élőben képernyőre további egy.

„Nagyon örülünk, hogy a UFC után újabb világszerte népszerű sorozat indul újra a Bundesligával, ráadásul ez az első, nemzetközi szinten is jegyzett labdarúgó-bajnokság. A Bundesliga elképesztően sokat dolgozott azért, hogy május 16-án folytatódhasson a 2019-2020-as idény, ahogyan a színfalak mögött mi is folyamatosan tettünk azért, hogy ha a német bajnokság megkapja a zöld jelzést, mi is minden előírást betartva, a megszokott színvonalon közvetíthessünk. Az élő adásokkal, a mérkőzésszám növelésével szeretnénk egy kis örömöt hozni a nehéz idők után a televíziónézők, a sportszeretők, a szurkolók életébe. Minden idősávban legalább egy mérkőzést élőben közvetítünk, a játéknap előtt jelentkezik a megszokott 30 perces beharangozó műsorunk, a forduló lezárásaként pedig 60 perces összefoglalóval jelentkezünk. Külön öröm, hogy újra láthatjuk a Sport TV-ben a magyar válogatott játékosait, így a nemrég a világ legjobb kapusai közé sorolt Gulácsi Pétert, két támadónkat, Szalai Ádámot és Sallai Rolandot, valamint a sérüléséből lassan felépülő Willi Orbant” – mondta Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

A 2019-2020-as idényből még kilenc forduló van hátra mindkét osztályban, a Sport TV tervei szerint mintegy száz mérkőzést tűz műsorára. A kommentátorok csapata nem változik, továbbra is Bartha Zoltán, Faragó Richard, Fülöp László, Haraszti Ádám, Kassai-Tóth Csaba, Méhes Gábor és Petur András közvetíti a legizgalmasabb német bajnokikat.

Izgalmakban nem lesz hiány, hiszen a három dobogóst, a Bayern Münchent, a Borussia Dortmundot és az RB Leipziget mindössze öt pont választja el egymástól, és az előttünk álló hetekben olyan rangadókat rendeznek még, mint a Dortmund-Bayern vagy az RB Leipzig-Dortmund. Úgyhogy május 16-tól a jó és látványos labdarúgás kedvelőinek nincs más dolguk, mint a Sport TV-vel tartani, mert velünk senki sem marad le a német csúcsfutball egyetlen izgalmas pillanatáról sem.

A Német Labdarúgó Liga csütörtöki közlése szerint szigorú egészségügyi szabályokkal és nézők nélkül folytatódik a Bundesliga – írta az MTI.
A szezon valószínűleg június végén fejeződik be” – mondta Christian Seifert, a liga elsőszámú vezetője.
Globálisan hatalmas az érdeklődés, mivel ez az első nagy bajnokság, amely újraindul. Ez annak a különleges helyzetnek köszönhető, hogy nálunk van a világ egyik legmodernebb egészségügyi rendszere” – tette hozzá a sportvezető.

A közlés szerint az összes játékost tesztelni kell, majd ezt követően valamennyi csapatnak hétnapos edzőtáborba kell vonulnia teljes izolációba a rajt előtt, hogy ezzel is csökkentsék a fertőzés veszélyét. A meccseken a játékosokkal, a stábtagokkal és a hivatalos személyekkel együtt nagyjából 300 ember fog a stadionban tartózkodni.

A koronavírus-járvány miatt március 13-án függesztették fel a Bundesliga küzdelmeit, amelyből még kilenc forduló van hátra. Jelenleg a címvédő Bayern München áll az élen négy ponttal megelőzve a Borussia Dortmundot, illetve öttel a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipziget. A május 16-i rajton rögtön egy csúcsrangadóra is sor kerül a Borussia Dortmund-Schalke 04 Ruhr-vidéki derbi révén.