Makra Noémi egészségesen, új elemekkel

A budapesti Központi Tornacsarnokban készül a TC Békéscsaba válogatott versenyzője, Makra Noémi, aki három szeren, korláton, gerendán és talajon is új elemekkel készül az idei versenyekre.

A visszatérésről, a felkészülésről és az idei tervekről is beszélt Makra Noémi a Magyar Torna Szövetségnek.

Hosszú évek óta ez az első esztendő, amikor teljesen egészségesen kezded a szezont…

Nagyon boldog vagyok, hogy semmi nem zavarja meg a felkészülésemet. Szerencsére idén egyelőre elkerültek a sérülések, nincs semmi gondom, remélem, ez így is marad. Igazából már az év eleje óta keményen dolgozunk, személy szerint úgy érzem, jó úton haladok, összességében sokkal jobban állok, mint tavaly ilyenkor.

A versenynaptárra pillantva márciusig nem lesznek versenyek.

Igen, így van, számomra márciusban kezdődik a versenyszezon, onnantól kicsit sűrűbb lesz a program, emiatt is fontos, hogy jól sikerüljön a felkészülés. Ebben az évben nincs világbajnokság, így az áprilisi-májusi Európa-bajnokság lesz számomra a legjelentősebb viadal.

Milyen gyakorlatokat láthatnak tőled a szurkolók?

Korláton, talajon és gerendán is nagyon sokat edzek, ez azt jelenti, hogy mindhárom szeren vannak olyan új dolgok, amiket szeretnék beépíteni a gyakorlataimba, illetve megmutatni. A tavalyihoz képest erősebb gyakikkal szerepelek majd, ha minden jól megy.

Fotó: MATSZ/Freschli József