Makra Noémi gerendán új elemmel készül

„Mozgalmas évnek ígérkezik a 2019-es esztendő” – így vélekedik az előtte álló kihívásokról Makra Noémi.

A Magyar Torna Szövetség hátfői tájékoztatása szerint a TC Békéscsaba válogatott tornásza súlyos sérülése után – kétéves kihagyást követően – tavaly tért vissza, és az eszéki Világkupán rögtön bronzérmet szerzett felemáskorláton.

A huszonegy éves tornász idén gerendán egy új elem beépítését tervezi, míg korláton és talajon pontosítani szeretné gyakorlatait. Az 2019-es világversenyeken pedig szeretne a lehető legprecízebben tornázni.
Makra szerint a válogatott szempontjából kiemelten fontos az idei esztendő, ezért örül annak, hogy idén több junior is csatlakozott a felnőtt korosztályhoz ezzel erősítve a nemzeti csapatot.

A Vk-bronzérmes tornász a márciusi szerbajnokságon lép újra a szerkehez, ahol várhatóan korláton, gerendán és talajon indul, itt azonban még nem az új gyakorlatával szerepel.

Makra Noémi: A legnagyobb kihívás az idei esztendőben mindenképpen az őszi világbajnokság, ahol a cél, hogy a legjobb tizenkettő csapat közé kerüljünk az olimpia miatt. Lesz Európa-bajnokság, illetve Világkupák is, tehát mindenképpen mozgalmas évünk lesz az idei. Ami engem illet, szeretném minél precízebben végrehajtani a gyakorlataimat, hogy ezzel segítsem a csapatot az előbb említett versenyeken.