Már 21 éve… A legendás hang: „Jó estét, jó szurkolást” – emlékezés Knézy Jenőre – videó

Huszonegy évvel ezelőtt, június 17-én hunyt el a legendás sportkommentátor, újságíró Knézy Jenő.

Szinte hihetetlen, de már huszonegy éve, hogy elment a Magyar Televízió legendás sportriportere, Knézy Jenő. Legyen szó bármilyen sportmérkőzésről vagy az év végi TS-karácsonyról (Szuperbajnok – szerk.), ahol a hazai sportágak legjobbjai küzdöttek meg egymás ellen játékosan, mindig így kezdte a beköszönést:

”Jó estét, Jó szurkolást”.

Lehetett szeretni vagy nem szeretni Knézy Jenőt, de egy biztos, vonzotta a nézőket a tévé elé. Az ő idejében élte meg a magyar futball egyik nagy sikerét, amikor is a Ferencváros bejutott a labdarúgó BL-be. Más sportágakban is otthon volt és úgy közvetített, mint egy vérbeli szurkoló, igaz emellett mindig információkat közölt. A pályatársai elmondásai alapján Knézy Jenő minden esemény előtt precízen felkészült.

A Fradi első BL-csoportmérkőzése:

Sydney-i döntő (2000.)

2002-es VB – Ronaldinho gólja Anglia ellen

Fábry Sándor vendége volt: Knézy Jenő


Fábry-Show 2002 – Knézy Jenő énekel: Buona Sera Senorita

Knézy Jenő-mix:

A Napló TV2-es felvétele, emlékezése…

A Magyar Televízió 2003-ban Knézy Jenő Emlékdíjat alapított, amelyet a legtöbbet fejlődő sportriporternek és szerkesztőnek ítélnek oda.

Knézy Jenő 59 éves korában, gyomorrákban hunyt el. Harmincegy évet dolgozott a Magyar Televízióban, állandó kommentátora volt a nyári és téli olimpiáknak, labdarúgó-világbajnokságoknak, Eb-kről, Bajnokok Ligája-döntőkről és rengeteg magyar, valamint külföldi eseményről tudósított.

Szeretett dolgozni, megismerni más kultúrákat, de soha nem feledkezett meg a családja fontosságáról. A mi szívünkben mindig ott lesz, mert a legendás sportriporter, szívből tudott közvetíteni és szurkolni.

Emléke örök!

#knezyjeno #jenoknezy #emlekezes #telesport #mtva #sportujsagiro #sportkommentator

Kárpáti Balázs