“Maradj Otthon Torna Kupa” Győrben

A Magyar Torna Szövetség által meghirdetett online torna verseny mintájára a Győri AC torna-szakosztálya online-offline versenyt hirdet négy-négy korcsoportban szabadidős tornászok számára, egyesületi tagok részére.

A Magyar Torna Szövetség pénteki tájékoztatása szerint a “Maradj Otthon Torna Kupa 2020 Győr” elnevezésű viadal célja, hogy versenylehetőséget biztosítson a koronavírus járvány ellenére, valamint a rendszeres otthoni edzésmunka végzésének motiválása. A kiírás szerint kéthetente minden csoportnak, különböző videógyakorlatokat adnak ki, amely feladatokat a gyerekek 1+1 héten keresztül gyakorolhatják otthonukban. Az otthon felvett versenyfeladatot a csoport számára megadott gyoritorna.hu weboldalon kell a szülőknek visszaküldeni minden szombaton éjfélig. A gyakorlatok 2 hetente fognak változni, de a szervezők minden héten kérnek a fejlődés követhetősége miatt egy-egy új videót.

A feladatokat edzőkből álló zsűri pontozza 1-10-ig, és az eredményekről minden szerdán értesítést küldenek. A pontokat hétről-hétre összesítik, ami alapján eldőlnek a helyezések. A tervek szerint az utolsó fordulót már szülők és közönség előtt, az Olimpiai Sportpark Tornacsarnokában rendezik, ahol az ünnepélyes eredményhirdetést is megtartják.

Mészáros Sándor, torna-szakosztályvezető, Győri AC: A Magyar Torna Szövetség remek kezdeményezését mi itt helyben a szabadidős tornászok számára ültettük át, ez a verseny kifejezetten nekik szól. A Győri AC kötelékében nagyjából 300 hobbitornász űzi a sportágat, ebből már száznál is több azoknak a fiataloknak a száma, akik jelentkeztek erre a megmérettetésre. Ez szép szám azzal együtt, hogy kevés időnk volt elindítani ezt az egész versenyrendszert, de bízunk benne, hogy még többen részt vesznek majd.

Mellékletek terület