„Maradjunk egészségesek”

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata idén is döntőt játszana az Európa-kupában, ehhez azonban előbb az olasz ASD Quattro Mori elleni negyeddöntőt kell sikerrel vennie.

A címben szereplő kívánság a budaörsi csapatot irányító Bachman Péter szájából hangzott el, amikor arról kérdeztük, mi tart a legfontosabbnak a negyeddöntő kapcsán. Ez jól érzékelteti a jelenlegi viszonyokat, a szakember ráadásul igencsak vakarná a fejét, ha valamelyik játékosa kidőlne, hiszen Póta Georginán, Fazekas Márián és Dari Helgán kívül nincs olyan embere, aki ezen a szinten tapasztalattal rendelkezne – számolt be csütörtök este a magyar szövetség.

„Az olasz csapat három román játékossal áll fel. Kettő közülük nagyon veszélyes, a harmadik elleni mérkőzés viszont nekünk áll. A román iskolát képviselik, az asztal közeléből, gyorsan játszanak, az egyikük kifejezetten jól szervál, szóval ezekre kell majd odafigyelnünk. Maradjunk egészségesek, talán ez az egyik legfontosabb, hogy mindkét meccset le tudjuk játszani ebben a felállásban. Ha ez sikerül, akkor reális esélyünk lesz a négy közé kerülésre” – nyilatkozta Bachman Péter.

A Budaörs csütörtöki sajtónyilvános edzése Dari Helgának nem esett túl jól, a cipőfűzője megkötéséhez is segítséget kellett kérnie.

„Tegnap délben kaptam oltást, aminek olyan erős mellékhatása jött ki, hogy a bal karomat nem igazán tudom mozgatni. Nem tudtam aludni éjszaka, most vettem be fájdalomcsillapítókat, hogy tudjak valamit edzeni, de nagyon rossz” – számolt be a harmadik oltás által okozott nehézségekről a budaörsiek legfiatalabb játékosa, aki eddig nézőként volt jelen a klub Ek-mérkőzésein, ebben a szezonban azonban már neki is főszerep jut.

A jóval rutinosabb Fazekas Mária elárulta, hogy minél alaposabban igyekeztek felkészülni szombati ellenfelükből: „Az utóbbi napokban a technikai tudásukat, a szerváikat próbáltuk elemezni. Megnéztük néhány korábbi mérkőzésüket, erős ellenfelek, de úgy érzem, hogy a mi formánk is elég jó.”

Póta Georgina friss Német Kupa-győztesként készülhet a negyeddöntő első mérkőzésére, a múlt hétvégén ugyanis villámigazolásként aranyéremhez segítette a Kolbemoor együttesét.

„Egy hónapig nem volt mérkőzésem, márpedig én nagyon szeretek tétmeccseket játszani, tehát az ilyen holtidőszakokat nem kedvelem – mondta a Budaörs első számú játékosa. – Ezért is örültem nagyon, hogy hívtak a Német Kupába játszani január elején, ráadásul jól is ment a játék, megnyertük a kupát. Tavaly nagyon közel voltunk az Európa-kupa megnyeréséhez, idén újra megpróbáljuk.”

Ahhoz persze előbb az elődöntőbe kell bejutni, márpedig a jelenlegi bizonytalan helyzetben az sem garancia mindenre, ha a játékosok a tudásuk legjavát hozzák. Erre hívta fel a figyelmet Somlyó Gergely is. A klubelnök szerint már azért is izgulni kell, hogy egyáltalán megvalósulhasson egy-egy ilyen mérkőzés, hiszen szerdán például egy vízilabda Bajnokok Ligája-találkozó maradt el pozitív vírustesztek miatt. Bármi megtörténhet tehát, a céljuk azonban továbbra is az, hogy méltó módon képviseljék Európában Budaörsöt és a magyar asztaliteniszt.

A szombati összecsapásra – a járványügyi szabályozások betartása mellett – ingyenes lesz a belépés, az interneten pedig az ettu.tv weboldalon lehet figyelemmel követni a mérkőzéseket.

EURÓPA-KUPA, NŐK
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Január 15., Budaörs

18.00: SH-ITB BUDAÖRSI SPORT CLUB–ASD QUATTRO MORI (olasz)

A visszavágót január 19-én rendezik Cagliariban.