Március elejétől már az Eb-re készülnek a férfiak

Két hetet töltött a felnőtt férfi válogatott a tatai edzőtáborban, amelyen a tornászok már két szólítás alkalmával bemutatták gyakorlataikat, ezek alapján a szövetségi kapitány, Kovács István eredményesnek ítélte az összetartást.

A magyar szövetség beszámolója szerint az idei második tábor második hetében már kétszer is plusz-mínuszra adták elő gyakorlataikat a válogatott sportolók, közöttük a mersini Európa-bajnokságon bronzérmes csapat tagjai is. Ezek alapján a szövetségi kapitány elégedett volt a látottakkal, hozzátette, az edzőtábor elsődleges célja az volt, hogy szer-állóképességet szerezzenek a tornászok, amit maradéktalanul teljesítettek is.

A felkészülés további szakaszaival kapcsolatban a szakember kiemelte, a márciusi dohai Világkupa ugyan elmarad – ide a mieink közül hárman is utaztak volna -, de ez nem befolyásolja nagymértékben az edzések menetét. A válogatott tagjai ezentúl heti egy alkalommal szerdánként találkoznak a fővárosban, március 8-tól viszont egy újabb tatai edzőtábor veszi kezdetét, ahol elkezdődik a célzott felkészülés az áprilisi, bázeli Európa-bajnokságra.

Kovács István, szövetségi kapitány: 

Úgy gondolom, hasznos volt az edzőtábor, megfelelően teljesítettek a fiúk. A célunk az volt, hogy szer-állóképességet szerezzenek a keret tagjai. Az elemek a helyükön voltak, és a célgyakorlatok is jól sikerültek. Most a fővárosban folytatjuk tovább a felkészülést, márciustól pedig  már kifejezetten az Európa-bajnokságra fókuszálunk.

Fotó: MATSZ/Freschli József