Marco Rossi: A játékosaim oroszlánként harcoltak a pályán

A magyar válogatott szövetségi kapitánya nemcsak az eredménnyel elégedett az oroszországi 0-0-s Nemzetek Ligája-összecsapás után, hanem a játékosok hozzáállásával, harcosságával is.

A magyar válogatott harmadik idegenbeli Nemzetek Ligája-mérkőzésén sem kapott gólt, a törökök és a szerbek 1-0-s legyőzése után 0-0-ra végzett az oroszok ellen – írja az mlsz.hu.

Értékes pontszerzés Moszkvában

Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés után kiemelte: ebből a találkozóból nem lehetett többet kihozni a döntetlennél, és nagyon büszke a játékosaira, hogy minden erejükig latba vetve kiharcolták a pontszerzést.

Ez volt a legnehezebb mérkőzésünk az októberi három találkozó közül – értékelt a lefújás után Marco Rossi szövetségi kapitány. – Az orosz játékosok fizikálisan roppant erősek, a gyorsaságuk és fizikai adottságaik rengeteg nehézséget okoztak nekünk, a második félidőben sokat szenvedtünk a pályán, hogy tartani tudjuk az eredményt. Ebben a periódusban ellenfelünk közel járt a gólszerzéshez, a játékosaim viszont oroszlánként harcoltak a pályán, egy pillanatig sem adták fel a küzdelmet, végig segítették egymást, és ezért nagyon büszke vagyok rájuk, mert úgy gondolom, ez a legfontosabb, bármi is az eredmény a mérkőzés végén. Ennél a döntetlennél többet nem lehetett volna kihozni ebből a meccsből, ezért nemcsak a küzdőszellemmel és a harcossággal, hanem az eredménnyel is elégedett vagyok. Szerettünk volt nyomást gyakorolni ellenfelünkre, letámadni őket a saját térfelükön, de éppen az említett fizikális erejük miatt erre nem volt lehetőségünk, főleg a második félidőben. Láttuk, miben kell fejlődnünk, de azt is hozzá kell tennem, hogy nem gyakran fogunk olyan kiemelkedő fizikai mutatókkal rendelkező riválissal játszani, mint amilyen az orosz válogatott.

Marco Rossi újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a novemberi Eb-pótselejtezős ellenfél, az izlandiak más stílusú futballt játszanak, másak az erősségeik, mint a legutóbbi riválisoknak.

Az izlandiakat már hónapok óta figyeljük, tisztában vagyunk azzal, hogy mire számíthatunk tőlük. Erősebbek a bolgároknál, de nincsenek azon a szinten, mint az orosz és a szerb válogatott. Klasszikus négy-négy-kettes felállásban játszanak, és jól használják ki erősségeiket. A novemberi Eb-pótselejtezőn várhatóan a rögzített szituációkban, illetve a szélről belőtt labdákból okozhatnak nehézséget magas, erős játékosaikkal – így a szövetségi kapitány.

fotó: MLSZ