Marco Rossi: “A legfontosabb, hogy folytassuk a fejlődést”

Az Európa-bajnokság egyik favoritjával küzd meg szombaton a magyar válogatott. A találkozó előtt Marco Rossi elmondta, mindent megtettek, hogy a csapat fitt legyen; a nagy hőségben azonban okosan kell majd játszani.

Az Eb-címvédő Portugália után szombaton 15.00 órakor a világbajnok Franciaországgal néz szembe a magyar válogatott a Puskás Arénában – számolt be pénteken az mlsz.hu.

 Azt gondolom a franciák esélyesek rá, hogy az egész tornát megnyerjék. Sok válogatott rendelkezik hasonlóan kiváló képességű játékosokkal, de ők egy olyan tehetségre támaszkodhatnak, akinek tudása szinte földöntúli, ő Kylian Mbappé. Egész biztos, hogy Franciaország győzelemre fog játszani holnap. Igyekeznünk kell jól teljesíteni, de a legfontosabb, hogy folytassuk a fejlődést. Tudjuk, hogy a franciák által képviselt szint nagyon nehéz feladat, szinte lehetetlen küldetés elé állít bennünket. De természetesen úgy állunk hozzá, hogy harcra készülünk, harcolni fogunk – kezdte a második Eb-mérkőzésünk előtti hivatalos sajtótájékoztatót Marco Rossi.

A szövetségi kapitányt a holnapra jósolt nagy melegről is kérdezték az újságírók. Marco Rossi úgy reagált, mindegy, hogy 20 vagy 30 fokban játszunk, Franciaországgal szemben nagyon nehéz dolgunk lesz, az időjárás pedig egyszerre érinti mindkét csapatot.

– Tudjuk, hogy a világbajnok ellen többet kell majd futnunk labda nélkül, mint ők, amikor pedig ekkora a hőség, nem könnyű ezt teljesíteni, ezért tökéletesen fel kell készülnünk, és okosan kell futballoznunk. A foci nagyon egyszerű játék, függetlenül attól, hogy milyen sok új taktika kerül elő; ha az ellenfél támad, mit védekezünk, ha pedig nálunk van a labda, támadnunk kell. Meglátjuk, mennyire leszünk jók, és mennyit tudunk támadni – folytatta a kapitány. – Ami minket illet, valószínű, hogy némi különbséggel, de a portugálok ellenihez hasonlóan fogunk felállni. Nehéz megmondani, mit várhatunk az ellenfelünktől. Tudjuk, hogy minden poszton világsztárjaik vannak, és elképzelhető, hogy ők hét mérkőzésre készülnek, és ennek megfelelően állítják össze a csapatot. Mi azonban a csoportmérkőzésekre készülünk, és nem lehetünk négy nap után fáradtak, hiszen mindent megtettünk, hogy fittek legyünk a következő találkozóra. Nincsenek kifogások, harcosoknak kell lennünk.

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre válaszolva ismét elmondta, amit az írek elleni felkészülési mérkőzés után: a csapat tiszteli mindegyik ellenfelét, és tiszteletben tartja azt is, ha az ellenfél a mérkőzés előtt szolidaritást fejezi ki valamilyen formában.

– Nem foglalkozunk politikával. Mi kizárólag a teljesítményben hiszünk. Ahogy mondtam már, a mezünkön ott szerepel a Respect szó, a Tisztelet, amit mi nagyon komolyan veszünk!

A sajtótájékoztató másik résztvevője, Nego Loic régi barátjáról, Griezmannról is nyilatkozott, akiről elmondta, nem volt sok idejük beszélgetni az utóbbi időben, de nagyon várja, hogy holnap újra találkozzon vele a pályán – igaz, az utánpótlás-válogatott éveikben még csapattársakként, most pedig ellenfelekként fognak szerepelni.

– Nagyon különleges mérkőzés lesz a holnapi, de 100 százalékban arra fogok koncentrálni, hogy mindent megtegyek a magyar válogatottért, még akkor is, ha a családom nagy része Franciaországban él. Én itt élek, ez a csapatom, Magyarországért fogok harcolni – mondta a MOL Fehérvár FC védője.

 

fotó: mlsz.hu