Marco Rossi: Folytatnunk kell az utat, amin elindultunk

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a türelem és nyugalom hiányzott a játékunkból San Marino ellen.

A magyar válogatott Szalai Ádám, Sallai Roland és Nemanja Nikolics góljaival 3-0-ra nyerni tudott San Marinóban, a vb-selejtező csoport leggyengébb tagja ellen – számolt be az mlsz.hu. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint az eredmény elfogadható, a mutatott játékban azonban javulni kell az Andorra elleni szerdai összecsapásra.

– Az első félidőben egy kis nyugalom hiányzott néhány szituációban a játékunkból, türelmesebbnek kellett lennünk, valamint több minőségre volt szükség a párharcok egy részében – értékelt a lefújás után a szövetségi kapitány. – Ha meglett volna a második gól, könnyebb lett volna a folytatás, de kihagytuk a második tizenegyesünket. A cserék után sokat javult a játékunk minősége, sokat elárul a mérkőzés képéről, hogy a hazaiak kapusa volt a mezőny legjobbja ezen a mérkőzésen. Elfogadható eredmény a 3-0, de folytatnunk kell az utat, amin elindultunk, ezzel a mentalitással kell folytatunk a sorozatot. A hozzáállásunknak ugyanilyennek kell lennie Andorra ellen is, az a mostaninál is nehezebb találkozó lehet. Igen szűk, műfüves pályán játszunk szerdán, nehéz dolgunk lesz, száz százalékosan óvatosnak kell lennünk. Az ilyen mérkőzéseken az első másodperctől az utolsóig magas koncentrációra van szükség, valamint javulnunk kell az utolsó 20 méteren, mert sok egyértelmű helyzetünk volt, de a befejezések terén lehet hiányérzetünk.

Marco Rossi azt is elárulta, hogy Andorrában nem léphet pályára Sallai Roland és Orbán Willi sem, őket a klubcsapatukkal kötött megállapodás szerint a válogatott elengedi a San Marinó-i mérkőzést követően.

fotó: MLSZ