Marco Rossi: “győzni megyünk Bulgáriába”

A szövetségi kapitány a hozzáállásban, és a taktikai fegyelembe látja a siker kulcsát a csütörtök esti Eb-pótselejtező előtt.

Férfi A-válogatottunk szerdán délelőtt az Illovszky-stadionban tartotta meg utolsó edzését a csütörtöki, Bulgária elleni Eb-pótselejtező előtt – számolt be az mlsz.hu. A gyakorlás előtt Marco Rossi szövetségi kapitány sajtótájékoztatót tartott, amelyen kiemelte: bár vannak körülmények, amelyek a hazaiakat segítik, a magyar válogatott megfelelő hozzáállással és motivációval elérheti a célját, és továbbjuthat a párharcból.

Nagyon harcos csapat lesz az ellenfelünk, amely sosem adja fel, és több kerettagjuk egyénileg is remek teljesítményre képes – fogalmazott Marco Rossi. – Ismerjük ellenfelünk erősségeit és gyengéit is, bízom a játékosaim képességeiben, és tudom, hogy megfelelő hozzáállással, a kidolgozott taktika betartásával sikeresek lehetünk Szófiában. Nincs nagy különbség a két csapat között, a hazai pálya és a szurkolók riválisunkat segítik, de győzni megyünk Bulgáriába, mindent megteszünk annak érdekében, hogy megnyerjük a meccset. Megvan a tervünk a kezdő tizenegyre, szerencsére most a megszokottnál több opciónk is van különböző posztokra, ami kellemes gondokat okoz a csapat összeállítását tekintve.

A Szoboszlai Dominik kiesésével, és Nego Loic beválogatásával kapcsolatos újságírói kérdésekre a szövetségi kapitány így válaszolt:

Váratlan volt Szoboszlai kiesése, mindenki tisztában van azzal, hogy mennyit jelent a válogatottnak, ám vannak más játékosaink is, akik hasonló technikai képességekkel rendelkeznek. Megfelelő motivációval, hozzáállással reményeim szerint kompenzálni tudjuk a kieső játékosok okozta problémákat. Negót mindenki jól ismeri, hiszen már hosszú ideje Magyarországon futballozik, jól tudjuk, mire képes. Két napja csatlakozott hozzánk, még csak kétszer edzett a csapattal, de elképzelhető, hogy már a bolgárok ellen szerepet kap az együttesben.

A sajtótájékoztatón szintén résztvevő Sallai Roland, a német Freiburg támadója arról beszélt, hogy a hazai pálya mellett a harcosság lehet a bolgárok egyik fegyvere.

Kemény mérkőzés vár ránk, amelyen célfutballt kell játszanunk. Harcosságban fel kell vennünk a kesztyűt a bolgárokkal, de csapatként és egyénileg is felénk billenhet a mérleg nyelve. Nagy érvágás, hogy több játékosunk nem lehet velünk, de akik itt vannak, képesek helyettesíteni a hiányzókat. Sajnos magyar szurkolók nem lehetnek ott a lelátón, azért küzdünk, hogy novemberben a Puskás Arénában játszhassunk egy újabb pótselejtezőt, és akkor már mi lehetünk hasonló előnyben riválisunkkal szemben – fogalmazott Sallai.

Könyves Norbert, a válogatott újonca is válaszolt az újságírók kérdéseire, és elmondta: barátságos fogadtatásban volt része, minden kerettag sokat segített a beilleszkedésben, nagyon jók az első benyomásai, Szófiában pedig az lesz a legfontosabb, hogy a csapat betartsa a szövetségi kapitány taktikai utasításait.

 

fotó: mlsz.hu