Marco Rossi: “jó úton haladunk”

A magyar válogatott szövetségi kapitány elégedetten értékelt az oroszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés után.

Bár a magyar válogatott 3-2-re alulmaradt a Puskás Arénában az oroszok ellen, Marco Rossi elégedett volt a mutatott teljesítménnyel.

– Nagyon elégedett vagyok a csapattal, mert ugyan nem domináltunk a mérkőzésen, de többet volt nálunk a labda, mint az ellenfélnél, és több lehetőségünk volt a gólszerzésre – fogalmazott a szakember. – Elkövettünk azonban jó pár hibát, amelyekből gólokat szereztek az oroszok. Nem emlékszem arra, hogy a magyar válogatott 0-3-ról az egyenlítésért küzdött volna a mérkőzés végén, ezt mindenképpen pozitívumnak tartom. Tudom, hogy dolgoznunk kell még néhány dolgon, és azt is érdemes figyelembe venni, hogy a játékosok létszámát tekintve sem voltunk rendben, voltak posztok, ahol nem volt meg a keretünk. A védekezésben néha nem volt jó az időzítés, nem voltunk teljesen szervezettek. Az első félidőben az oroszok kétszer lőttek kapura, és két gólt szereztek. Összességében azonban elégedett vagyok a két meccsel, a csapatmunka rendben volt mindkét alkalommal.

Bár ma alulmaradtunk, azt is meg kell nézni, hogyan szenvedtük el a vereséget, és milyen szintű riválissal szemben. A héten lejátszott két mérkőzés legnagyobb pozitívuma az, hogy megmutattuk, nálunk erősebb csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt. Amiben viszont mindenképpen fejlődnünk kell: a mai labdarúgásban ennyi helyzetből többet kell értékesíteni ahhoz, hogy eredményesek legyünk. A mai eredménynek nem örülök, de a teljesítménnyel elégedett lehetünk, jó úton haladunk a bolgárok elleni felkészülést tekintve – tette hozzá Marco Rossi.

Az oroszok szövetségi kapitánya, Sztanyiszlav Csercseszov úgy fogalmazott: egész más lett volna a mérkőzés, ha nézők előtt játsszák le.

Remélem, hogy a következő magyar-orosz mérkőzést, amit itt rendeznek ebben a nagyszerű stadionban, nézők előtt játszhatjuk majd le. Ha ma is lettek volna szurkolók, könnyen lehet, hogy egész más eredmény született volna…

fotó: MLSZ