Marco Rossi: „Minden válogatott mérkőzés fontos”

Az orosz és a magyar csapat jól ismeri ellenfelét, ezért döntő lehet, hogy válogatottunk mennyit tud meríteni az eddig lejátszott őszi mérkőzésekből.

A magyar válogatott kedden délután megérkezett Moszkvába, a szerdai Nemzetek Ligája-mérkőzés helyszínére, majd megtartotta a találkozót megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját – számolt be az mlsz.hu. Marco Rossi szövetségi kapitány a sajtóeseményen elmondta: a bolgárok elleni meccset kivéve elégedett a csapat eddigi őszi teljesítményével, és bár az oroszok szeptember nem nyerni tudtak Budapesten, a játékunkat tekintve az a mérkőzés sem sikerült rosszul.

A szeptemberi, oroszok elleni mérkőzésen elkövettünk néhány hibát, ezért vesztettünk végül, de a játék minőségében nem maradtunk alul az oroszokkal szemben – így a szövetségi kapitány.

Megvannak a szükséges információk az ellenfelünkről, úgy gondolom, nem tudnak meglepni bennünket szerdán, mint ahogyan Budapesten sem tudtak taktikailag meglepni bennünket. Azon a meccsen a játékosaim követték a megbeszélt taktikát és a szabályokat, ennek volt köszönhető, hogy felálltunk háromgólos hátrányból, és az utolsó húsz percben a döntetlenért harcolhattunk. Nagy meglepetésre nem számítok holnap sem, de várhatóan mi sem tudjuk majd meglepni ellenfelünket.

A szövetségi kapitány hozzátette: még nem tudja, pontosan mennyit változtat a vasárnapi kezdőcsapaton, de ezúttal nem teheti meg azt, amit a szerbek elleni meccs előtt, vagyis nem lehet öt-hat változtatásra számítani.

Újságírói kérdésre válaszolva Marco Rossi kijelentette: annak ellenére, hogy számunkra jelenleg az Izland elleni, novemberi mérkőzés a legfontosabb, nem rendelhetjük alá a moszkvai összecsapást az Eb-pótselejtezőre való felkészülésnek.

Amikor felvesszük a magyar címeres mezt, nem gondolkodhatunk azon, hogy egy másik, egy későbbi mérkőzésre készüljünk fel. Minden válogatott mérkőzés fontos, és mindent meg kell tennünk a lehető legjobb szereplés érdekében.

A szerbek és az oroszok elleni összecsapások önbizalmat adhatnak Izland ellen, és természetesen az itt szerzett tapasztalatokat felhasználhatjuk arra, hogy még jobbak legyünk novemberben, de egyelőre csak a holnapi mérkőzésre fókuszálunk.

A megfelelő hozzáállást és akaratot minden idei mérkőzésünkön láttam a csapaton, ebben sokat fejlődtünk tavaly óta, és ezt szeretnénk holnap is megmutatni a pályán – fogalmazott Rossi.

A sajtótájékoztatón szintén résztvevő Sigér Dávid elmondta: az oroszok remek játékosállománnyal rendelkeznek, de elsősorban csapatként jól, ez a legnagyobb erősségük.

Nekünk abból az önbizalomból kell merítenünk, amit az előző mérkőzéseinken szereztünk meg. A csapatunk erősségei egyre inkább kidomborodnak, az oroszok ellen is bátran, semmitől sem félve kell futballoznunk, így pariban lehetünk az ellenfelünkkel – mondta a Ferencváros középpályása.

Az orosz-magyar találkozó az angol Michael Oliver sípjelére kezdődik szerdán 20.45-kor, a tét pedig a csoportelsőség lesz a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban – írja az MTI. Marco Rossi együttese győzelemmel megelőzné riválisát a tabellán és bebiztosítaná a bennmaradását.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Nagy, Holender – Cseri – Szalai Á., Nikolics

Az orosz kapitány intenzív találkozóra számít

fotó: mlsz.hu