Marco Rossi: “Nehezen tudtuk túltenni magunkat a hibáinkon, ez pedig kihatott az önbizalmunkra is”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a szlovákoktól elszenvedett 2-0-ás vereség után elmondta: taktikailag jól teljesített a csapat, de túl sok hibát követett el.

Az mlsz.hu csütörtök esti beszámolója szerint a szlovákok mindkét félidőben kihasználták egy-egy védelmi hibánkat, míg a magyar válogatott nem tudta értékesíteni egyik helyzetét sem, így pont nélkül zártuk első Eb-selejtezőnket.

A vereség ellenére nem játszottunk rossz mérkőzést – fogalmazott a lefújás után Marco Rossi. – Sok szempontból nem voltunk rosszabbak az ellenfelünknél, volt néhány nagy helyzetünk is a kilencven perc alatt. A második játékrészben jobban játszottunk, mint az elsőben, ám mindkét félidőben elkövettünk egy-egy nagy hibát, és ez vezetett végül a vereséghez. A két csapat közötti legnagyobb különbség az volt, hogy a szlovákok belőtték a helyzeteiket, mi nem. Nehezen tudtuk túltenni magunkat a hibáinkon, ez pedig kihatott az önbizalmunkra is. Nem azt mondom, hogy féltünk az ellenféltől, de több önbizalommal, egyéniséggel kell játszanunk ahhoz, hogy sikeresek lehessünk. Küzdöttek, próbálkoztak a játékosaim, a második félidőben már jobban tudtunk hátulról építkezni. A hibák számát le kell csökkentenünk, ilyen szinten nem szabad ennyire könnyű labdákat adnunk az ellenfélnek, ez is része egy labdarúgó egyéniségének, kvalitásának. Taktikailag jól játszottunk, tudtunk váltani, amikor megkövetelte az eredmény, megvoltak a helyzeteink is, ebből a szempontból emelt fővel hagyhattuk el a pályát.

 

fotó: mlsz.hu