Marius L. Vizert újraválasztották a budapesti kongresszuson

A Nemzetközi Judo Szövetség budapesti „hibrid” tisztújító kongresszusán a küldöttek újraválaszották az IJF 2007 óta hivatalban lévő elnökét, Marius L. Vizert.

A budapesti székhelyű nemzetközi sportszövetség a koronavírus-járvány miatt „hibrid” kongresszust rendezett, először fordult elő a szervezet történetében, hogy a küldöttek egy része nem a helyszínen, hanem az online térben követte figyelemmel a történteket – számolt be a Magyar Judo Szövetség.

A budapesti IJF-közgyűlés legfőbb napirendi pontja az elnökválasztás volt, a 2007 óta hivatalban lévő Marius L. Vizert ellenjelölt és ellenszavazat nélkül választották újra.

Az elnök bejelentette: új fejlesztési ciklust indít, amely a judosportot új magasságok felé tereli:

Öröm volt veletek ennyi éven át békében, barátságban és egységben dolgozni, ezek a stabil fejlődés pillérei. Megtisztelő volt az is, amilyen fegyelem, tisztelet és hűség jellemezte a judo fejlesztéséért tevékenykedőket. Már eddig is sikerült emelnünk a judo színvonalát, megosztanunk világszerte az értékeit, és a jövőben is együtt fogunk nagy eredményeket elérni.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal folytatott kiemelkedő együttműködésünknek köszönhetően a nyári tokiói olimpiai játékokon és az azt követő játékokon már a csapatversenyünkre is sor kerül, amelyen a menekültek csapata is részt vehet. Növeltük médiaértékünket és expozíciónkat. Amikor 2009-ben elindult az IJF World Judo Tour, rengeteg kihívással kellett szembenéznünk, de mindegyiket le tudtuk győzni, mert egységesek voltunk és továbbra is azok leszünk. Mindannyian büszkék lehetünk arra, amit elértünk. Úgy gondolom, hogy az egység, a bizalom és a szolidaritás révén a judót a következő szintre emelhetjük, mától kezdve ezen dolgozunk.

Marius L. Vizer 1995 és 2001 között a Román Judo Szövetség elnöke volt, majd 2000 és 2007 között hét éven át vezette az Európai Judo Szövetséget. 2007 óta az IJF elnöke, akkor a dél-koreai Pak Jong Szungot váltotta, ötödik ciklusát kezdheti meg a sportág legmagasabb pozíciójában.

A Nemzetközi Judo Szövetség tisztújító kongresszusa után szombat délután kerül sor a világbajnokság sorsolására, vasárnap pedig indulhatnak a küzdelmek a Papp László Budapest Sportarénában – az idei felnőtt világbajnokság június 13-án ér majd véget.

fotó: IJF