Marko Nikolic szerint a Vidi képes a továbbjutásra

A játékosok motiváltak, bíznak magukban és képesek elérni azt az eredményt, amiért jöttünk – fogalmazott Marko Nikolic, a Vidi FC vezetőedzője a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójának athéni visszavágója előtt tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A szerb tréner a magyar klubfutball nagy sikerének nevezte a már korábban biztossá váló szereplést az Európa-liga csoportkörében, de nem elégszik meg ennyivel:
A BL az álmunk, és még 90 vagy 120 percünk van arra, hogy a főtáblára kerülést elérjük“.

Kiemelte, hogy ellenfelük nagyon jó csapat, ezt múlt héten bebizonyította. Hozzátette: a Vidinek a magyarországi első mérkőzésen egyenlő létszámnál sok helyzete volt, ezt akarják megismételni kedden is.

Nikolic hangsúlyozta, hogy remek szurkolói vannak a görög klubnak, bizonyára nagyszerű hangulat vár a csapatokra, amit játékosainak is élvezni kell.

Kérdésre kifejtette: a számukra kedvező eredményhez legalább két gólt kell szerezniük, amit “nemcsak ész nélkül, fejvesztve támadva lehet elérni”, hanem stabil, koncentrált futballal is.
Biztos, hogy a küzdőszellemmel nem lesz problémánk, mert az álmunkért készek vagyunk harcolni” – közölte Loic Nego, az együttes francia középpályása.

Mint elmondta, külön a büntetőpárbajra nem készül, de edzések után szokta gyakorolni a pontrúgásokat és a tizenegyeseket. Ha szükség lesz a büntetőkre a továbbjutás eldöntéséhez, szívesen vállalja, de nem ő dönt erről, hanem az edző.

Kovácsik Ádám kapus az MTI érdeklődésére hangsúlyozta: a visszavágón mindenképpen két gólt kell szerezniük, de szerinte látható volt az első mérkőzés végén, hogy ez nem lehetetlen.
Fel van adva a lecke” – fogalmazott, hozzátéve: eddig úgy mentek neki a visszavágóknak, hogy nem szabad gólt kapni, ami most is így van, ám ezúttal a támadókon lesz nagyobb nyomás, mert gólok kellenek tőlük. Úgy vélte, a várhatóan több tízezer görög drukker előtt nagy élmény lesz pályára lépni. “Mindenki azért kezd el futballozni, hogy ilyen mérkőzéseken szerepelhessen“.

Pátkai Máté a fehérváriak középpályása azt mondta: elérhető a cél, és nagyon bízik a sikerben, mert “együtt van a csapat“.

Jelezte, hogy az első meccset többször visszanézték, a hibáikat kielemezték, keresték azokat a játékszituációkat, amelyekből helyzeteket alakíthatnak ki és gólokat szerezhetnek.

Reményét fejezte ki, hogy ezúttal kiállítás nélkül játszhatják végig a találkozót. Huszti Szabolcs múlt heti piros lapjával kapcsolatban megjegyezte: nem volt olyan hangulata a meccsnek, hogy az első félidő közepén azonnali piros lapot kellett volna adni a magyar középpályás megmozdulásáért, aki ráadásul a labdáért harcolt görög ellenfelével.

Múlt szerdán a Groupama Arénában a több mint fél órát emberhátrányban játszó székesfehérváriak 2-1-re kaptak ki a görög AEK Athéntól.

A Vidi FC a Bajnokok Ligája selejtező első fordulójában a luxemburgi bajnok Dudelange együttesét búcsúztatta (1-1, 2-1), majd a bolgár bajnokságot megnyerő Ludogorecet (0-0, 1-0), végül a svéd ligát megnyerő Malmőt (1-1, 0-0).

Az AEK Athén az előző fordulóban csatlakozott a BL-selejtező mezőnyéhez, amikor a skót Celticet ejtette ki.

A párharc győztese a Bajnokok Ligája, vesztese az Európa-liga főtábláján szerepelhet ősszel.

(MTI)

fotó: molvidi.hu