Másodszor lett CNN címlapsztori a Teqball

Internetes oldalán számolt be az egyik legismertebb amerikai hírcsatorna, a CNN a magyar fejlesztésű Teqball amerikai térhódításáról. Az anyagból egy kizárólag női tagokból álló amerikai Teqball-klub olimpiai ambícióiról is szó esik.

Terjedelmes videóriportot közölt az amerikai CNN hírcsatorna internetes híroldalának címlapján a Teqball amerikai előretöréséről – derült ki a közleményből. A Borsányi Gábor, Gattyán György és Huszár Viktor által megálmodott magyar sportinnováció egyre ismertebb a világban, az Egyesült Államokban viszont csak nemrég kezdett el terjeszkedni.

(A Teqball alapítói: Huszár Viktor, Gattyán György és Borsányi Gábor)

A CNN tudósításában szereplő helyi Teqball-klub, a csupa női sportolóból álló BellaTeq célja nem kevesebb, mint az, hogy tagjai belátható időn belül ott lehessenek az olimpiai játékokon.

Ez a célkitűzés egybevág a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) szándékaival, és ez az ambiciózus terv sokkal kézzelfoghatóbb közelségbe került azáltal, hogy tavaly novemberi közgyűlésén a tagjai közé választotta a sportszövetségeket tömörítő globális ernyőszervezet, a Global Association of International Sports Federations (GAISF).

(fotó: Teqball)

Az olimpiai és nem olimpiai sportági szövetségeket egyaránt tömörítő GAISF virtuális közgyűlésén meggyőző, 90 százalékos támogatás mellett szavazott a FITEQ teljeskörű tagsága mellett.

(Ronalédinho a budapesti Teqball-vb-n, fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs)

A Teqball nem először szerepel a CNN internetes oldalán: a két éve megjelent anyagban a sportág addigi sikereiről és a világbajnok brazil labdarúgóval, Ronaldinhóval közös munkáról számolt be az amerikai hírcsatorna.