Matteo Moschetti egy fékezéssel csúszott le a dobogó első fokáról

Kalandosan végződött a Tour de Hongrie utolsó, ötödik szakasza. Többször is végighaladt a mezőny Kazincbarcika utcáin a helybéli szurkolók legnagyobb örömére.

A Faster Promotion vasárnapi beszámolója szerint a Polartec-Kometa csapata nagyon készült az utolsó napra, hogy sprinterük Matteo nyerje meg a záró szakaszt, de végül nem kedvezett nekik a szerencse. Az utolsó kanyarban többen is belecsúsztak egy bukásba, Matteo kénytelen volt fékezni, így fontos másodperceket vesztett.

TdH_Otodik_szakasz01_Faster_Promotion_2018

Ha nem fékezem én is elestem volna, így viszont csak második lettem, pedig az egész csapat nagyszerűen dolgozott. Éreztem, hogy tudok nyerni. Kicsit csalódott vagyok, hiszen nem így akartam zárni a tour-t, de nagyszerű tapasztalat volt.”- mondta Matteo Moschetti, aki összesítésben második lett végül a gyorsasági pontversenyben.

TdH_Otodik_szakasz03_Faster_Promotion_2018

A hegyi pontversenyben a Pannon Cycling hegymenője Valter Attila remekelt, aki végül 5 ponttal elmaradva második lett a tour végén. A spanyol Isaac Canton Serrano, a Polartec-Kometa versenyzője pedig harmadikként zárt, így őt is a dobogóra szólították.

A Polartec-Kometa most haza utazik, hogy a következő olaszországi versenyükre készüljenek és meghallgassák mestereik Ivan Basso és Alberto Contador jó tanácsait.

fotók: Vanik Zoltán / Kometa