Még egy évig biztosan marad a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége

A Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület megtartotta éves Közgyűlését. Az egyik legfontosabb napirendi pontként a regnáló elnökség megbízásának hosszabbítását szavazták meg az összegyűltek. Így a 2021-es nyári paralimpiai játékok után összehívott Közgyűlésen döntenek majd a folytatásról.

A MPB hivatalos honlapjának beszámolója szerint Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke mindenkit biztosított a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) iránymutatásáról: nincs más csak előre. A pozitív előszó után a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) legfrissebb álláspontját ismertette a 2021-es nyári játékokkal kapcsolatosan. Barcelona és Athén olimpiai ezüstérmese ugyancsak a lehető legjobb híreket hozta és biztosította az összegyűlteket, haladnak a munkálatok és mindenki úgy számol, megrendezi Japán a világ két legnagyobb sporteseményeit.

A fogyatékosok sportjával foglalkozó csúcsszervezet tagszervezteinek képviselői elsőként az MPB Felügyelő Bizottságának 2019. évről szóló jelentését fogadták el, majd a szervezet elnökségi és szakmai tevékenységéről, valamint az MPB költségvetéséről szóló beszámolót hagyták jóvá.

A Közgyűlés következő része a 2020-as év költségvetési tervének, valamint az MPB Felügyelő Bizottságának ellenőrzési tervének elfogadásával folytatódott.

Az alapszabály módosításaként a szavazók meghosszabbították még egy évvel az elnök, az alelnök és az elnökség mandátumát, majd a tokiói Paralimpiai Játékok jelenlegi helyzetéről készült beszámoló után az MPB tagszervezeteinek megerősítése következett, amely a változtatással már 40 tagot számol.

A közgyűlés további részletei itt találhatók.

 

fotó: MOB / Szalmás Péter