Megalakult a Budapesti Honvéd e-sport akadémiája

Ünnepélyes keretek között, szimbolikusan egy számítógép bekapcsolásával megkezdte működését a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia.

A sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitón Gergely István, a Budapesti Honvéd SE ügyvezető elnöke úgy fogalmazott, néhány éve egy e-sport akadémia létrehozása nagyon távoli gondolatnak tűnt, de mostanra megérett az idő arra, hogy egy nagy múltú sportegyesület keretein belül is legyen létjogosultsága egy ilyen intézménynek.

Az a célunk, hogy az eddig otthon játszó fiataloknak mi, korábbi vagy jelenlegi élsportolók át tudjuk adni azt a tudást, amit a mentális és a fizikai felkészítésről magunkba szívtunk karrierünk alatt” – fogalmazott a sportvezető. Hozzátette, az e-sportban egy-egy verseny alkalmával nyolc-tíz órán keresztül kell koncentrálniuk a játékosoknak, ehhez pedig tökéletes felkészültség szükséges.

Simicskó István honvédelmi miniszter, a BHSE elnöke kifejtette: az a céljuk, hogy az akadémiára jelentkezők az olykor egész napos gyakorlás mellett a Honvéd megújuló létesítményeiben színvonalasan sportolhassanak is.
Szeretnénk a fiatalokat formálni, a jóra nevelni, ehhez pedig a jellemüket, a lelküket és a fizikumukat is pallérozni kell” – jelentette ki. A miniszter emlékeztetett arra, hogy nem a Honvéd az első a nagy egyesületek közül, amely létrehozza a maga e-sport részlegét, hiszen ezt megelőzően az MTK-nál és a DVTK-nál is alakult ilyen szakosztály.

Bp_Honved_esport_sajttaj03_2018_sportmenu

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőbeszédében hangsúlyozta, három gyermekén keresztül a saját környezetében látja, az e-sport mennyire beköltözött az otthonokba.
Az egész világban rendkívül népszerű az e-sport, az egyes versenyeken stadionokat töltenek meg a nézők, éppen ezért örülök, hogy a Honvéd felismerte az ebben rejlő lehetőséget és elkezdtek foglalkozni ezzel az ágazattal is. A családoknak biztonságot ad, hogy el tudják engedni e-sportolni a gyerekeiket” – mondta az államtitkár.

Hozzátette, március elsején a BOK Sportcsarnokban megrendezik a magyarországi e-sport első nemzetközi eseményét.

A névadó szponzor részéről Lukács Anita ügyvezető igazgató megtisztelőnek nevezte a Honvéddal való közös munkát, s elmondta, nagy örömmel támogatták a kezdeményezést.

Bp_Honved_esport_sajttaj02_2018_sportmenu

Az akadémia hivatalos megnyitója után a Honvéd egykori és jelenlegi sportolói közül Szivós Márton vízilabdázó, Kovács Katalin kajakozó, Baji Balázs gátfutó, valamint Imre Géza párbajtőrvívó a média képviselőivel mérkőzött meg az egyik legnépszerűbb online játékban a most átadott edzőteremben.

(MTI)

fotó: Budapesti Honvéd Sportegyesület