Megint magyaros motorsport hétvége következik

Egy hét szünet után ismételten útra keltek a Sport&Events Academy pilótái, hogy versenybe szálljanak a világ különböző pontjain.

A Sport&Events Academy csütörtöki közlése szerint Sebestyén Peti, a Supersport Világbajnokság egyedüli magyar indulójaként egy másik kontinensen, Dél-Amerikában, Argentína új pályáján áll majd rajthoz. A Circuito San Juan Villicum a 48. pálya, ahol a Superbike-világbajnokság megfordul. Argentína korábban nem rendezett még Superbike fordulót, ráadásul San Juan aszfaltján ez lesz az első alkalom, hogy első osztályú versenysorozat szerepel.

Mindeközben, a 13 éves Görbe Soma pedig az egyik legkeményebb utánpótlás bajnokságban, a CEV Repsol European Talent Cup sorozatban próbál majd minél eredményesebb szereplést bemutatni a hétvége folyamán.
Mindkét versenyző sokat tanult a 2 héttel ezelőtti futamokon és céljuk, hogy folyamatosan  fejlődve, egyre nagyobb sikereket érjenek el magyar színekben.

Gorbe_Soma01_Spanyolorszag_Sport_and_Events_Academy_2018

„Nagyon kíváncsi vagyok erre a pályára, mindig jó móka felfedezni egy új helyszínt. Magny-Cours-ban élveztem a versenyhétvégét, sokat fejlődtünk és végre megszereztem az első pontjaimat. Most szeretnék majd a motorozási stílusomra koncentrálni, nem csak az eredményre. Ki kell próbálnunk néhány futómű beállítást, hogy megtaláljuk a legjobb „feeling”-et a motoron, de úgy érzem jó úton haladunk Korral és Mattiával, szóval jönni fognak az eredmények is. Természetesen már kutakodtam és elemeztem minden  elérhető információt az új argentin pályáról. Papíron tetszenek az ívek, úgy érzem fekszik a stílusomhoz és a Honda motornak is kedvező. Az első napon nagyon fontos lesz, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat amilyen gyorsan csak lehet, hogy meglegyen a ritmusom és sikerüljön egy jó kvalifikációt és versenyt mennem!”-mondta a Sport&Events Academy pilótája.

Görbe Soma, mint minden verseny előtt, most is nagyon izgatottan várja az új kihívásokat:
Ezen a pályán sem motoroztam még soha, ezért remélem gyorsan megszokom majd, de ezzel általában nem szokott gond lenni. A múltkori versenyeken mondhatni, hogy stabilan mentem, most is szeretnék majd kiegyensúlyozottan, esés nélkül menni és egyben folyamatosan gyorsulni. Csak 1 versenyünk lesz, ezért fontos, hogy jó helyre kvalifikáljam magam és a rajt után tudjak menni azzal a bollyal, ami az én tempómat diktálja.”

A Sport&Events Academy alapítója, Stefano Favaro, ezen a hétvégén elkíséri Görbe Somát a spanyol bajnokságra, de fél szemmel folyamatosan az argentin Supersport eredményeket követi majd:
„Nagyon büszke vagyok, hogy ismételten 2 magyar versenyző ilyen erős nemzetközi megmérettetésben vesz részt. Sebestyén Peti nagyon messzire viszi a magyar színeket, Argentínába, egy most debütáló versenypályára. Péter általában  gyorsan szokott alkalmazkodni az új pályákhoz, bízom benne, hogy ez most sem lesz másképp. Magny-Cours-ban pontokat szerzett és továbbra  is az a célja, hogy minél több pontot bezsebeljen. Egyre jobban összekovácsolódik az új csapatával és nem titkolt célunk minél közelebb kerülni a TOP 10-es határhoz. Soma a legutóbbi 2 versenyen jól teljesített, szeretném, ha ismét magabiztosan ülne majd a motorra és kihozná magából a maximumot. Ez az utolsó előtti versenye, idén a legjobb helyezése 45 versenyző közül a 29. hely volt, ezt szeretnénk még elérni és esetleg felülmúlni, ha lesz rá lehetőségünk, persze ez rengeteg tényezőtől függ. Mivel azonban ez egy tanulóév, elsősorban még mindig a minél több megtett versenyhétvége a prioritás.”

A Supersport Világbajnokság kvalifikációját és futamát a Spíler1 TV-n lehet majd nyomon követni vasárnap, az ETC versenysorozat pedig jövő csütörtökön kerül adásba Stefano Favaro és Mezei Dániel kommentálásában.

fotók: Sport & Events Academy