Mégis lesz idén Giro’d Italia, de vajon magyarországi rajttal?

Októberben rendezik meg a Girot.

Mint ismeretes, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) közzétette új kerékpáros naptárát, mellyel kapcsolatban a Giro ’d Italiát is rendező RCS Sport megjegyzi: „A UCI versenynaptárának közzététele fontos előrelépés, amely minden érdekelt félnek mindenképpen segítséget nyújt a szezon átprogramozásában. Páratlanul kiterjedt munka eredménye az intézmények, szervezetek, csoportok és mások részvételével, akik különféle érdekeik alapján hozzájárultak ehhez a nehéz választáshoz. A kerékpáros versenyek fontos örökségének megmentése és megóvása érdekében az RCS-nek néhány áldozatot kellett tennie, figyelembe véve azt a rövid időtartamot, amelybe belefoglalhatjuk a szezon összes versenyét. Mi számos alternatív javaslatot tettünk, amelyek véleményünk szerint a naptárban a versenyek közötti átfedések csökkentéséhez vezettek. Ezeket a javaslatokat az UCI nem fogadta el. Úgy gondoljuk azonban, hogy ez az eredmény az újraindítás szempontjából fontos, különösen ebben az időben, tekintettel a drámai egészségügyi helyzetre, amely életünk minden területét érinti.” – szól az RCS Sport közleménye, mely tükrözi, hogy nem teljes az egyetértés az UCI-al.

(Rajt előtti csúcsforgalom és várakozás … a toi-toi-ra., fotó: Márton István)

Portálunk várja a konkrét fejleményeket és az RCS által közzétett új nemzetközi naptárával kapcsolatban néhány nagyon fontos tisztázandó, magyar vonatkozású kérdéssel fordultunk partnerünkhöz, az RCS Sport sajtóosztályához. Amint megkapjuk válaszukat, visszatérünk a témára.

(Nibali-mánia a 100. Giron, fotó: Márton István)

Addig is íme az RCS Sport versenyeinek időpontja az új nemzetközi naptárban:

Giro d’Italia, 2020. október 3–25

Strade Bianche és Strade Bianche Women, 2020. augusztus 1.

Milánó – Sanremo, 2020. augusztus 8.

Tirreno – Adriatico, 2020. szeptember 7–14.

Il Lombardia, 2020. október 31.

Ami az RCS Sport által szervezett többi versenyt illeti, a szervezet egy későbbi szakaszban közli a dátumokat, amikor a helyi és területi hatóságokkal, valamint az olasz és nemzetközi kerékpáros intézményekkel folytatott konzultációkat követően a végleges versenynaptár elkészül.

Márton István