Megjelent a Kétoldalú minden érem című Magyarock-dal – videó

Szakács Gergő, Diaz és Fura Csé legújabb dala a sportolói élet kihívásainak és sikereinek két oldaláról szól.

A zenészek saját tapasztalataikat írták le a dalban, amely a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a Magyarock megbízásából készült – adta hírül a szervezet,

(Fotó: Magyarock)

A Magyarock a Magyar Olimpiai Csapat márkája, ami a sportolók mellett egy szurkolói közösség kialakítására is fókuszál, mindezt modern köntösben, fiatalos hangvétellel. A dallal az olimpiai alapértékeket (kiválóság, barátság, tisztelet) szeretnénk bevezetni a köztudatba, mert hisszük, hogy ezek az elvek nem csak a sportolókhoz beszélnek. Olyan előadókat kerestünk, akikhez már alapból közel áll ez a szellemiség, és akik hitelesen tudják azt továbbadni” – foglalta össze a projekt célját a MOB csapata.

(Erei Zsolt és Diaz, fotó: Magyarock)

Sportrajongóként megtisztelő felkérés volt, hogy dolgozhattam a dalon. Én anno kézilabdáztam és atletizáltam, és a sportnak köszönhetem, hogy a mai napig csapatjátékos vagyok, csapatban dolgozom. Azt hiszem, sok hasonlóság van a sportélet és a zenészélet között – mindkettő rengeteg áldozattal és elhivatottsággal jár. Számos buktató, kudarc állhat elénk, de a lényeg, hogy álljunk fel, menjünk tovább, és küzdjünk a céljainkért” – foglalta össze Diaz, aki hosszú idő után újra rappel a dalban.

(Szakács Gergő és a női kosarasok, fotó: Magyarock)

Tíz évembe telt, amíg elértem egy látható szintre a zeneiparban. A sportolói sikerek is sokéves, évtizedes munka, küzdelem eredményei. A küzdés az élet minden aspektusában tetten érhető, ezt az érzést próbáltuk áthozni a dalban” – egészítette ki Szakács Gergő.

(Diaz, Sztakács Gergő és Fura Csé (jobboldalon), fotó: Magyarock)

Gyerekként mindenevőként sportoltam: fociztam, kosaraztam, pingpongoztam, aztán megsérültem 14 évesen – de a sportrajongásom azóta sem szűnt meg. A Kétoldalú minden érem-ben megpróbáltuk a kemény munka gyümölcsét kifejezni. Nehéz éven vagyunk túl, és nem tudjuk, hogy milyen év vár ránk, de ha megvan bennünk a kellő akarat és alázat, azt hiszem, minden menni fog” – tette hozzá Fura Csé.

A motiváló dalhoz készült klipben a három zenészhez fiatal sportolók csatlakoztak. „Eszméletlen élmény volt olimpikonokkal együtt dolgozni, forgatni. Olyan nyugodtság sugárzik belőlük az élettapasztalatuk és kitartásuk miatt, amit nehéz megmagyarázni” – mondta Fura Csé. „Sose gondoltam volna, hogy Erdei Zsolt tart majd nekem boxleckét, óriási megtiszteltetés volt!” – tette hozzá Diaz.

(Vályi Vanda és Diaz, fotó: Magyarock)

Nagyon sokat emlegettem a szeretteimnek, mennyire profi munka folyt végig és mekkora megtiszteltetés, hogy ilyen nagyszerű sportolókkal, zenészekkel és stábbal dolgozhattam együtt. A hangulatra se lehetett panasza senkinek” – emlékezett vissza Vályi Vanda, Eb-bronzérmes vízilabdázó. „Kevés magyar dalt hallgatok, mégis pont ők hárman benne vannak a kedvenceimben” – tette hozzá a női válogatott kerettag, majd folytatta: „nálam elfogultabb ember nincsen a földön a dal szövegét illetően, nagyon-nagyon tetszik, imádom a hangszínt, a rapet. Abszolút leírja azt a bizonyos két oldalát az éremnek. Az emberek általában csak az egyiket látják, és nem feltétlen érzik, mennyi munka van mögötte. Összegezve én nagyon élveztem, izgatott voltam, hogy kiléphettem kicsit a komfortzónámból, és mindenki végig segítőkész volt, egy pillanatra se éreztem magam egyedül, mindig volt, aki beszélgetett velem, vagy esetleg oldotta a feszültséget – bár azért annyira nem is kellett.

(Szatmári András, fotó: Magyarock)

Élveztem a forgatás minden pillanatát. Volt részem már ilyenfajta szereplésben, tudtam, hogy mire számítsak. Persze minden forgatás más és más, de a MOB munkatársai és a stábtagok is kedvesek és segítőkészek voltak. Gördülékenyen és gyorsan mentek a dolgok, sok nevetéssel és jókedvvel behálózva. Barátságosak és közvetlenek voltak velünk a zenészek is” – foglalta össze tapasztalatait Szatmári András világ- és Európa-bajnok kardvívó. „Szerintem ez a csapat most valami igazán klassz dolgot rakott le az asztalra, és bízom benne, hogy a nagyközönségnek is legalább annyira fog tetszeni, mint nekem!”

Dalszöveg:

A semmiből jövünk, senki nem születik nagynak
És eleinte szinte csak akadályok vannak
Még túl sok a fal, arra megyünk, amit hagynak
Végül az lesz a cél, amit majd mi hívunk annak
Mellettünk vannak, de nem segíthet senki
Hogy a bőrünkön érezzük, mennyit jelent 1 centi
Mert semmi sem történik magától
A fájdalom nem, a félelem meggátol
Nagy áttörésre várva, csak hibát hibára
Halmozunk, ámde nem volt hiába
Semmi, tanulunk belőle, hisz
Csak az számít, ami minket előre visz

Hogy könnyű legyen, sose kértem
Más nem tehet semmit értem
Mert a tetteken kívül
Minden más ámítás
Kétoldalú minden érem
Le csak fentről eshetsz, és az élen
Sem állhatsz úgy, ha a mélyben
Még nem voltál

Mire térképre kerültem, lekopott a cipőm orra
Ahhoz, hogy rajta lehessek, le kellett sétálnom róla
Inkább a nehéz út kell, mint a kitaposott
Az akarat útitárs volt, hogy a mélyből visszahozott
Jöhet 100 pofon szembe, ha 100 fokon égek
A lényeg, hogy csendben, mély lábnyomot téve
Menjek, és ne álljak meg féltávnál
Nagy álmokkal érkeztem, és van még pár a céltáblán
Hiszem, hogy az idő a ring őre
Kesztyűt húzok, ha felkérnek az utolsó keringőre
Mert ha magunk mögött hagyunk mindent
Amit teszünk, csak az marad itt lent

Hogy könnyű legyen, sose kértem
Más nem tehet semmit értem
Mert a tetteken kívül
Minden más ámítás
Kétoldalú minden érem
Le csak fentről eshetsz, és az élen
Sem állhatsz úgy, ha a mélyben
Még nem voltál

A Kétoldalú minden érem, reméljük, elég lendületet ad a következő évhez is – hogy bármelyik oldalára esik is, legyen hová továbbhaladni!

Fotók: Magyarock/235