Megjelent a legsikeresebb hazai vitorlázó, Fa Nándor önéletrajzi kötete

Élő legenda. Az első magyar, aki körülhajózta a Földet.

A kiadó tájékoztatása szerint Fa Nándor mindig az ár ellen hajózott. Keményen dolgozó szülők negyedik gyermekeként határozta el, hogy megvalósítja álmát, és a körülmények dacára a világ legjobb vitorlázóival küzd meg az óceánokon. Ez a keményfejűség tette aztán eredményes sportolóvá, minden kudarcon túllépő hajóssá, sikeres üzletemberré – a maga urává.

Követendő példa mindazoknak, akik úgy döntenek: soha nem adják el.

Könyvében saját szavaival mesél gyerekkoráról, családjáról, karrierjéről, munkáiról és természetesen a hajózásról. Először olvashatók részletek a 2016-17-es Vendée Globe során írt hajónaplóból, valamint látható több mint 70 kivételes fotó Fa Nándor életéből.

Hatalmas megkönnyebbülés, amikor visszafordulnak a nézőket szállító hajók, eltűnik az utolsó helikopter is, és egyszer csak csönd lesz. Egy darabig még nézem a szanaszét szóródó ellenfeleimet, de már csak a saját dolgomra figyelek és egyedül a szél zúgását, a vitorlák hangját, a víz locsogását hallom. Csak ilyenkor tudok fejben ráhangolódni, hogy előttem áll ötvenezer kilométernyi út az óceánon.

Fa Nándor hajótervező és építő, óceáni vitorlázó, 1953-ban született Székesfehérváron. Ötször kerülte meg a Földet, tízszer szelte át az Egyenlítőt, számtalanszor átkelt az Atlanti-óceánon. Egyetlen magyarként háromszor indult a megállás és külső segítség nélkül teljesítendő Vendée Globe nevű földkerülő szólóversenyen, legutóbb 2016 – 2017- ben, a magyar építésű, Spirit of Hungary nevű, 60 lábas versenyhajóval.

Részletes önéletrajz: http://spiritofhungary.hu/fa-nandor/