Megjelent a Sport 2021 évkönyv

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerkesztésében megjelent a Sport 2021 évkönyv, melyet sajtótájékoztatón mutattak be december elsején.

A kiadvány 34. alkalommal jelent meg, 2014 óta nyolcdszor a MOB szerkesztésében. A rendezvényen részt vett Bodonyi Dóra 2021-es olimpiai bajnok kajakozó és Baji Balázs, aktív versenyzői pályafutását idén befejező világbajnoki bronzérmes atléta is – számolt be a MOB.

Sok tekintetben páratlan év van mögöttünk, és ennek pozitív voltát szerettük volna érzékeltetni az évkönyv arany borításával” – mondta Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke. Hozzátette, reméli, hogy a februári pekingi téli ötkarikás játékok után jövőre hasonló színű könyvet tudnak megjelentetni. A sportvezető köszönetet mondott a szerkesztőgárdának, majd kiemelte, hogy a tokiói olimpián résztvevő újságíróknak a szigorú egészségügyi szabályozás miatt nem mindennapi nehézségekkel kellett megküzdeniük. Azt is elmondta, a mintegy negyvenfős szerzői gárdát zömmel a tokiói olimpián résztvett újságírók és fotósok alkotják.

Mindennel együttvéve boldogan fogunk visszaemlékezni erre a sikeres évre” – jegyezte meg a MOB első embere.

A sportévkönyv története 1984-re, a Los Angeles-i olimpia évére nyúlik vissza, az akkorit azonban bezúzták. A sorozat így az 1988-as, szöuli olimpia évétől lehet teljes a polcokon. A Magyar Olimpiai Bizottság saját szerkesztésben, gondozásban 2014-ben adta ki először.

A tavalyi szürke borítós kiadás után ismét aranyborító öleli át a kollégák remekműveit, ami köszönhető a magyar sport 2021-es teljesítményének. A tokiói olimpia és paralimpia történései adják a könyv nagyrészét, interjúk, portrék, helyszíni és műtermi fotók sokasága találhatóak meg benne. Természetesen az év egyéb, sporthoz köthető eseményeit is felidézzük, legyen szó hazai vagy nemzetközi vetületről. Továbbra is nagy megtiszteltetésként éljük meg, hogy szerkesztőcsapatunkat bízta meg a Magyar Olimpiai Bizottság a sportévkönyv elkészítésével. Ezúttal is szeretném kiemelni Báthori Zsófiát, aki továbbra is a kiadvány motorja, szíve-lelke egyben, Dobos Sándor szerkesztő kollégámat, Keczeli Zoltán művészeti vezetőt, Szalmás Péter képszerkesztőt, Vasvári Ferencet, akik a munkafolyamatok során szinte minden nap hozzátettek valamit ahhoz, hogy megfelelő nívóban készülhessen el a könyv. És természetesen nevükben is köszönöm minden szerzőnek, legyen szó cikkíróról vagy fotósról, hogy fantasztikus anyagokkal töltötték meg az oldalakat!

– fogalmazott Amler Zoltán, a Sport 2021 főszerkesztője, aki hozzátette: a tavalyi, valamivel vékonyabb kivitel után ezúttal ismét 512 oldalon taglalja a könyv az esztendő történéseit.

A sajtóeseményen részt vett Bodonyi Dóra és Baji Balázs is, akivel az aktualitásokról Barát Kornélia, a MOB munkatársa beszélgetett. A kajakozó beszélt a sérülés utáni időszakáról, olimpiai sikeréről, edző-férjével való kapcsolatáról; az atléta pedig a MOB új Sportolói Bizottságát mutatta be, melynek elnöke.

A Sport 2021 évkönyv megvásárolható a Líra-hálózat könyvesboltjaiban.

 

fotók: Sportmenü / Kárpáti Balázs