Megjelent Fa Nándor új könyve: Kalandjaim a Föld körül

Képzeld el, ahogy a hajód csendesen ringatózva szeli a Déli-óceán habjait. A hírhedten veszélyes víz most nyugodt, jó a szél, egyenletes a sebesség. Aztán hirtelen hatalmas zökkenést érzel. Kopp, reccs, zuhanás! A kormány eltörött, a hajó irányíthatatlanná vált…

A könyvkiadó közlése szerint ez csak egyike Fa Nándor kalandjainak. Az első magyar vitorlázó, aki saját kezűleg épített hajóval kerülte meg a Földet, most elmeséli az útja során átélt izgalmakat.

Nemcsak azt tudhatod meg, mi történt a kormány nélkül hánykolódó hajóval a Déli-tengeren, de az is kiderül, mi a teendő, ha egy vérszomjas cápával találod szembe magad. És vajon milyen az élet egy aprócska, de működő vulkánszigeten? Hova tűnnek a hajók a Bermuda-háromszögben? Tényleg csendes a Csendes-óceán? Hány kiló egy koala? Miközben a megtörtént eseményeket feldolgozó regényt olvasod, a kérdésekre is választ kapsz. Láss világot, és kísérd el Föld körüli útjára a legsikeresebb magyar vitorlázót!

A könyv megjelenéséhez a Kolibri kiadó most oktatási segédanyagokat is biztosít pedagógusoknak, melyeket innen lehet szabadon letölteni: http://kolibri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/kalandjaim-a-fold-korul/

Fa Nándor hajótervez és épít , óceáni vitorlázó, 1953-ban született Székesfehérváron. Ötször kerülte meg a Földet, tízszer szelte át az Egyenlít t, számtalanszor átkelt az Atlan -óceánon. Egyetlen magyarként háromszor indult a megállás és küls segítség nélkül teljesítend endée lobe nev földkerül szólóversenyen, legutóbb 1 – 1 -ben, a magyar építés , Spirit of ungary nev , lábas versenyhajóval. 1 végén a Magad, uram címmel megjelent önéletrajzi kötete elsöpr sikert aratott.