Megkezdi a felkészülést a Rossi-csapat

Az Azerbajdzsán és Wales elleni Eb-selejtezőkre készülő magyar válogatott keretének tagjai – hat játékos kivételével – hétfő este érkeztek meg Telkibe.

Az mlsz.hu hétfő esti közlése szerint Az első két napon felméréseken vesznek részt a játékosok, délutánonként pedig edzés szerepel a programban. A hétfő este kivételével az éjszakákat még nem Telkiben tölti a csapat: míg a munka már kedden elindult, addig a hagyományos “bentlakásos” összetartás csak június 2-án kezdődik.

Baráth Botond, Németh Krisztián, Gulácsi Péter és Willi Orbán csak a későbbiekben csatlakozik a kerethez, a hivatalos FIFA-játéknapok kezdetekor. A többi kerettag azonban már hétfő este megérkezett Telkibe. Kádár Tamás továbbra sem vesz részt az edzéseken sérülése miatt, az egészségügyi stáb azonban már egy hete kezeli a Dinamo Kijev védőjét, hogy minél hamarabb Marco Rossi rendelkezésére állhasson. A másik, korábban sérüléssel bajlódó játékos, Kleinheisler László viszont egészséges, a hétvégén már pályára is lépett klubja, az NK Osijek szezonzáró bajnokiján.

A június 8-i Azerbajdzsán elleni idegenbeli mérkőzésre eddig majdnem 500 szurkoló váltott jegyet, míg a három nappal későbbi, Wales elleni hazai Eb-selejtezőn telt ház lesz a Groupama Arénában. Az UEFA szurkolói rendbontásokért kiszabott büntetése miatt azonban még a telt ház is azt jelenti, hogy 3000-rel kevesebben tekinthetik meg a helyszínen a mérkőzést a szektorbezárás eredményeként.