Megkezdi Eb-selejtezős szereplését magyar női kézilabda-válogatott

Koszovó csapatát fogadja a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat első fordulójában, szerdán.

A magyarok mindössze négy napot készülhetnek együtt az Elek Gyula Arénában sorra kerülő találkozó előtt, ennek ellenére Kim Rasmussen szövetségi kapitány magabiztosan nyilatkozott a szerdai, valamint a vasárnapi fehéroroszországi meccs esélyeiről is az M4 Sportnak.
Nem kérdés, hogy nyerni fogunk. A legfontosabb feladat a koncentráció fenntartása lesz. A minszki mérkőzés nyilván más lesz, de úgy érzem, a csapat készen áll, hogy megmérettesse magát, és a két találkozón négy pontot gyűjtsünk” – fogalmazott a dán szakvezető.

Rasmussen hangsúlyozta, hogy a koncepció gyakorlása, a részletek kidolgozása és a taktika elsajátítása nagyon fontos.
Az ismétlés néha talán unalmas, de nagyon fontos. Mindig vannak olyan játékosok, akik az előző alkalommal sérültek voltak, például Tomori Zsuzsanna is kevés időt tudott velünk tölteni” – tette hozzá.

A Ferencváros fiatal játékosa, Háfra Noémi elmondta, a koszovói együttest nem ismerik, a fehéroroszokra viszont készülnek, elsősorban a védekezés gyakorlásával. A siófoki Mazák-Németh Csilla úgy vélekedett, balkáni ellenfelük azért lehet némileg kellemetlen, mert lassabb, más színvonalú játékot képvisel a magyarokhoz képest.

A selejtezőcsoport negyedik tagja a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia. A négyes első két helyezettje, valamint a hét csoport legjobb harmadikja jut ki a kontinenstornára, amelynek jövő decemberben Franciaország ad otthont.

Női Európa-bajnoki selejtező, 1. forduló, 7. csoport:

szerda:
Magyarország-Koszovó, Elek Gyula Aréna 18.00

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?