Meglepetéseket vár csapatától az OSC vezetőedzője

Meglepetéseket vár együttesétől az új szezonban Vad Lajos, a férfi vízilabda ob I-ben szereplő A-Híd OSC-Újbuda vezetőedzője.

Ezzel a kerettel szeretnénk még saját magunkat is meglepni, mindenféleképpen győzelmeket várok a csapattól” – mondta a klub hétfői idénynyitó sajtótájékoztatóján az elmúlt tíz évben a Honvéd csapatát irányító tréner.

Az újbudai együtteshez a meglévő tíz játékos mellé hét érkezett a nyáron: a világbajnok Hárai Balázs és a vele közösen tavaly vb-ezüstérmet nyert Manhercz Krisztián mellett Kovács Gergely, Lévai Márton, valamint az olimpiai és világbajnok szerb Branislav Mitrovic, a montenegrói Aleksa Ukropina és az utánpótláscsapattól Szalai Márk.
Mindig a következő mérkőzés az új kihívás, úgy gondolom, hogy egy-két hónapon belül azt az OSC-t fogjuk látni, amit mindenki elvárhat” – fogalmazott Vad Lajos, aki az MTI-nek azt mondta, jós lenne, ha tudná, eredményekben ez pontosan mit jelent.

Ez sport, és emberekről van szó. Az, hogy nagy nevekből áll a keret, nem jelenti rögtön azt, hogy mindent meg
nyerünk. Persze a sportember nem gondolkodhat máshogy, mint a győzelemben, s én is akkor lennék leginkább elégedett, ha mindenhol nyernénk, ahol elindulunk” – fejtette ki. Hozzátette: a versenynaptár zsúfoltsága miatt oda kell figyelni a megfelelő terhelésre, hiszen akár egy hétvége alatt el lehet bukni mindent.

A válogatott szeptemberi világkupa-aranyérmének megszerzésében komoly szerepet vállaló Manhercz Krisztián az MTI érdeklődésére elmondta, nagy nevek érkeztek, így nagy reményei vannak a klubnak.
Az egész keret nagyjából egy hete tud együtt készülni, de az Eurokupa-selejtező hétvégi első köréig már nincsen sok idő. Ehhez képest nagyon jól állunk, a hangulatra pedig sosem lehet panasz.” – nyilatkozott.

Az új csapatkapitány, Hárai Balázs az MTI kérdésére kiemelte, előrelépést vár új együttesétől a legutóbbi idényhez képest, amikor a bajnokságban negyedikként zárt, míg a Bajnokok Ligájában csoportjában hetedik lett a gárda.
Úgy gondolom, hogy mentálisan és fizikálisan is összeérett a csapat, de kell még egy kis idő ahhoz, hogy az összeszokás sikerüljön” – mondta. Hozzátette: ezzel együtt már az elején is minden mérkőzést meg kell nyerniük, hogy versenyben maradjanak a céljaikért.

A 33 esztendős Mitrovics kiemelte, örül, hogy még mindig magas szinten tud vízilabdázni. Szerinte jó játékosok alkotják a keretet, és igyekeznek a legjobbat kihozni magukból és a klubból egyaránt.

Hétfőn este 19.30-tól közönségtalálkozón és közös edzésen ismerhetik meg az új játékosokat a szurkolók.

(MTI)