Megmutatták, milyen a magyar virtus

Az Európa-bajnok Anders Berntsen Mol és Christian Sandlie Sorum ellen játszott barátságos meccset a Hajós Artúr, Stréli Bence páros, amely amolyan búcsúmérkőzésnek is beillik, hiszen felbomlik a páros.

Nem akármilyen élményben volt része szombaton a Hajós Artúr, Stréli Bence strandröplabdapárosnak – derűlt ki a hétfői közleményből. A nemrég a Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpián negyedik helyen végző duó a felnőtt Európa-bajnok Anders Berntsen Mol és Christian Sandlie Sorum norvég kettős ellen játszhatott barátságos meccset klubjuk, a Strandröplabdázásért SE csepeli pályáján.

Hajos_Artur_Streli_Bence_Anders_Berntsen_Mol_Christian_Sandlie_Sorum02_2018

Ez részben azért is jöhetett létre, mert az európai szövetség, a CEV Budapestet tisztelte meg azzal, hogy itt tartja az év végi gálavacsorát, néhány napig a magyar főváros lett tehát az európai röplabdázás otthona is. A gálán egyébként a norvég páros kapta a legjobb európai férfi strandröplabdapárosnak járó díjat, míg a nőknél a cseh Barbora Hermannova és Marketa Slukova vehette át az elismerést. A legjobb utánpótlás játékosoknak járó díjat az idén U19-es világbajnok orosz strandröplabda-páros, Gyenyisz Szekunov és Dmitrij Veretyuk kapta – érdekesség, hogy az elődöntős Hajósékkal ellentétben ők negyeddöntőbe sem jutottak be az ifjúsági olimpián.

No, de visszatérve a különleges mérkőzésre: Hajós és Stréli két éles szettet játszott Mollal és Sorummal. Az első játszmában nagyon jól állták a sarat a felnőttek között is magyar bajnok fiatalok, csak 21:18-ra veszítették el azt. A másodikban már jobban megmutatkozott a tudáskülönbség, akkor a norvégok 21:9-re nyertek. A lényeg azonban, hogy szép és látványos megoldásokat láthattak a nézők, és az, hogy Hajósék életre szóló élményt szereztek.

Hajos_Artur_Streli_Bence_Anders_Berntsen_Mol_Christian_Sandlie_Sorum03_2018

Izgalmas meccs volt. Nagyon jól védekeztek a norvégok, ilyen védekezéssel még nem is találkoztunk” – jegyezte meg Stréli Bence. – Nem készültünk különösebben, úgy voltunk vele, ez barátságos meccs. Ugyanakkor belül azért azt éreztük, hogy igenis megmutatjuk, mi a magyar virtus, és az első szettben sikerült is” – tette hozzá Hajós Artúr.

A srácok azt is elmondták, hogy az elkövetkező időszakban az iskolára és a strandröplabdára koncentráltnak, a suliban van mit pótolni az elmúlt hetek feszített tempója után. Azt pedig a ljubljanai felnőtt World Tour-verseny nevezési listájából lehet tudni, hogy a fiatalok útja most elválik: Hajós Artúr Benkő Balázzsal, míg Stréli Oláh Botonddal nevezett a novemberi tornára. A. szétválás okairól a fiúk hamarosan részletesen is mesélnek!