Megnyitották az I. junior torna-vb-t!

Morinari Watanabe, a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) elnöke megnyitotta az I. Junior Torna Világbajnokságot.

A Magyar Torna Szövetség csütörtöki közlése szerint a keddi és a szerdai pódiumedzéses napok után a hivatalos megnyitóval kezdetét vette a sportág első junior torna-világbajnoksága Győrben. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott a vb fővédnöke, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere és Morinari Watanabe a FIG első embere. A megnyitón részt vett Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

 

Szijjártó Péter elmondta: Magyarország büszke arra, hogy otthont adhat a sportág első junior torna-világbajnokságának. „A sport szorgalomra, hűségre, tiszteletre, a közösségek tiszteletére tanítja a fiatalokat.”  A miniszter hozzátette, hogy itt, Magyarországon a sportot egy stratégiai területnek tartjuk és a jövőbe való legjobb befektetésnek tekintjük.

Borkai Zsolt üdvözölte a 62 nemzet tornászait, hangsúlyozva: a junior korosztály legjobbjai érkeztek Győrbe, ahol sporttörténelmet írnak vasárnapig.

A világbajnokság programja

csütörtök: férfi egyéni selejtező, egyéni összetett döntő, férfi csapatverseny döntő

péntek: női egyéni selejtező, egyéni összetett döntő, női csapatverseny döntő

szombat: szerenkénti döntők: férfi talaj, lólengés, gyűrű, illetve női ugrás, felemáskorlát

vasárnap: szerenkénti döntők: férfi ugrás, korlát, nyújtó, illetve női gerenda, talaj

fotók: Magyar Torna Szövetség