Mégsem játszik együtt Wimbledonban a Babos-Fucsovics vegyespáros

A MOL Csapat két klasszisa úgy döntött, Wimbledonban nem áll rajthoz vegyes párosban, de a céljuk nem változott: Tokióban együtt indulnának az olimpián.

Babos Tímea és Fucsovics Márton, a MOL Csapat két teniszklasszisa idén eddig minden Grand Slam-versenyen rajthoz állt vegyes párosban, és ahogy az Australian Openen, úgy a Roland Garroson is sikerrel vették az első akadályt. Wimbledonban azonban megszakad a sorozat, mert Timi és Marci úgy döntöttek, nem állnak rajthoz vegyesben.

A két nagyszerű teniszező az alábbi közleményt küldött a MOL Csapatnak.

Nem változott a közös célunk, szeretnénk kijutni a tokiói olimpiára és ott Magyarorszsgot képviselve együtt indulni vegyes párosban. Az olimpiára nem lehet vegyes párosban kvalifikálni, az indulhat, aki egyéniben, vagy párosban kijut. Ezért dolgozunk és ezért olykor áldozatot kell hozni. A szakmai szempontokat mérlegelve, teljes egyetértésben úgy döntöttünk, hogy Wimbledonban mindketten a saját feladatunkra koncentrálunk és kivételesen nem indulunk vegyes párosban.

Babos Timi és Fucsovics Marci”

Wimbledonban Timi már nincs versenyben, a selejtezőben – igencsak peches sorsolás miatt – búcsúzott, párosban viszont partnerével, Kiki Mladenoviccsal az esélyesek közé tartoznak, hiszen az idei mindkét Grand Slamen döntőbe jutottak. Marci kedden kezdi meg az egyest (neki nem kell selejteznie, a főtáblán kezd), és párosban is rajthoz áll Wimbledonban.

fotó: MOL Csapat