Megszerezte első idegenbeli győzelmét a Haladás

Megszerezte idénybeli első idegenbeli győzelmét a Swietelsky Haladás, amely a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 18. fordulójában a Puskás Akadémia otthonából hozta el a három pontot 3-1-es sikerével.

A pályafutása 300. NB I-es mérkőzésén pályára lépő Szakály Péter egy bombagóllal már a harmadik percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, de a vendégek hamarosan egyenlíteni tudtak a Schimmer lerántásáért megítélt 11-esből. A folytatásban többnyire a mezőnyben folyt a játék, a Puskás Akadémia erőltette jobban a támadásokat, de a szünetig több gól már nem esett.

A szünet után is inkább a hazaiaknál volt a labda, a Haladás elsősorban kontratámadásokra épített, s egy szabadrúgás után sikerült átvennie a vezetést. A Puskás Akadémia ezután mindent megtett az egyenlítésért, de a szórványos szombathelyi kontrák közepette végül nem járt sikerrel, sőt, a végén még növelni is tudták előnyüket a vendégek.

A szombathelyi együttes korábbi hét idegenbeli meccsén mindössze egy pontot tudott gyűjteni.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Puskás Akadémia FC-Swietelsky Haladás 1-3 (1-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 700 néző, v.: Vad II.

Puskás Akadémia FC: Hegedüs – Csilus, Vanczák, Spandler, Balogh B. – Molnár G. (Bacelic-Grgic, 68.), Szakály P., Márkvárt (Szécsi, 79.), Mevoungou – Prosser, Perosevic (Diallo, 57.)

Swietelsky Haladás: Király – Schimmer, Wils, Németh Mi., Bosnjak (Williams, 33.) – Jagodics M., Mészáros, Rácz (Grumic, 91.), Németh Má. (Kovács L., 61.), Halmosi – Ramos

gólszerzők: Szakály P. (3.), illetve Ramos (14., 94., az elsőt 11-esből), Wils (59.),
sárga lap: Vanczák (38.), Spandler (58.), Halmosi (71.), illetve Mészáros (41.), Jagodics M. (84.)

(MTI)