„Megtaláltam a helyem” – Az FTC szerződést hosszabbított Varga Barnabással!

A rekordbajnok Ferencváros szerződést hosszabbított a magyar válogatott támadójával, Varga Barnabással.

Május 28-án, kedden az FTC szerződést hosszabbított az NB I kétszeres gólkirályával, a magyar válogatott támadójával, Varga Barnabással – adta hírül a klub honlapja.

Az FTC, így mutatja be a támadót:

Varga Barnabás 1994. október 25-én született Szombathelyen. Itt ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd a Haladás utánpótlásába került. Egészen az U17-es együttesig jutott, onnan 2010-ben igazolt az osztrák Eberauhoz. A burgenlandi együttesben hat évet töltött, majd a szintén ausztriai Mattersburg (Nagymarton) együttesében folytatta.

Első mattersburgi szezonjában 11 mérkőzésen 473 perc alatt egy gól és egy gólpassz szerepelt a neve mellett. Ezután szerepelt a klub második csapatában is, majd végül 2019-ben a Lafnitzhoz került. A stájerországi együttesben egy évet töltött el, ez idő alatt 30 mérkőzésen 12 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.

2019 telén visszatért Magyarországra, ahol az NB II-ben szereplő Gyirmót játékosa lett. A győri csapatban töltött első teljes idényében 24 meccsen 12 gólt lőtt, ezzel is aktív részt vállalt az együttes NB I-be való feljutásában. A Gyirmóttal a magyar élvonalban 29-szer lépett pályára, 13 gólja mellett 6 gólpasszt osztott ki.

Kimagasló teljesítményével felhívta magára a figyelmet, végül 2022 nyarán a Pakshoz igazolt. Rögtön alapember lett a tolnai megyei együttesben. A 2022/23-as szezonban 31 bajnokin 26 gól és 2 gólpassz volt a mérlege, így ő lett az NB I gólkirálya, illetve a RangAdó díjátadó gálán ő kapta meg a szezon legjobb játékosának járó elismerést is.

2023 júniusában érkezett bajnoki címvédő FTC-hez, és ott folytatta, ahol abbahagyta. 24 bajnokin 20 góljával sorozatban másodszor lett az OTP Bank Liga legeredményesebb játékosa, emellett pedig bajnoki címhez segítette a Ferencvárost. Pályára lépett az UEFA Európa Konferencia Ligában, ahol betalált a Csukaricski és a Fiorentina ellen is.

Teljesítményével – a 2022/23-as idényhez hasonlóan – kiérdemelte, hogy a RangAdó díjátadó gálán őt választották meg a szezon legjobb játékosának.

Varga Barnabás természetesen bekerült Marco Rossi Európa-bajnokságra készülő keretébe is.

A magyar válogatott támadó a FradiMédiának nyilatkozott:

Fotó: fradi.hu